Logo decormyyhome.com

Как да премахнете обезмасления чайник от неръждаема стомана

Как да премахнете обезмасления чайник от неръждаема стомана
Как да премахнете обезмасления чайник от неръждаема стомана

Съдържание:

Anonim

Отлаганията от вар във вода не само затрудняват - при кипене вещества се установяват вътре в чайника, образувайки мащаб по стените. Везната ще се образува върху нея по-рядко или по-често, в зависимост от материала на чайника.

Image

В чайник, изработен от неръждаема стомана, варовикът се оформя по-бавно. Но все още не може да се избегне напълно. Варовият камък забавя процеса на кипене на вода и ако чайникът е електрически, тогава се консумира много електричество. Депозитите могат да навредят не само на чайника, но и на човека, който пие водата, сварена в него. Филтрите, монтирани на носа, помагат малко за решаването на проблема.

Превенция на варовик

Най-добрият начин да се преборите с изметът е да предотвратите въобще да се образува. Правилата, които трябва да се спазват за това, са доста прости. За кипене е необходимо да използвате мека и чиста вода, преминала през филтър или утаявана. Сварете порция вода веднъж. Водата, която вече е завряла, не трябва да се нагрява - по-добре е да я замените с прясна. Преди всяка употреба е добре да изплакнете чайника добре отвътре, да изплакнете получените бели люспи, а стените на чайника трябва да се почистват по-често от плака.