Logo decormyyhome.com

Как да почистите сензорния екран

Как да почистите сензорния екран
Как да почистите сензорния екран

Видео: Huawei P20 Pro подмяна на екрана 2024, Юли

Видео: Huawei P20 Pro подмяна на екрана 2024, Юли
Anonim

Устройствата с сензорни екрани са много леки и удобни за използване дори за потребители, които са далеч от технологията. Те ви позволяват да работите с данни, като не използвате бутони, а като докоснете монитора с пръст или някакъв специален обект. В момента сензорните екрани се използват широко в различни терминали, ръчни и таблетни компютри, електронни книги и телефони. Както всяка често използвана техника, те лесно се замърсяват. Има специални изисквания за почистване на такива екрани.

Image

Инструкция за употреба

1

Трябва да почиствате сензорния екран редовно, поне веднъж седмично или според нуждите. Но да се прави това много често също не се препоръчва, за да не се намалят техническите характеристики на екрана.

2

Тези видове екрани се произвеждат по различни технологии, така че преди да започнете да почиствате, прочетете инструкциите на приспособлението. По правило той показва как и как да почистите устройството. Освен това, когато го закупите, можете веднага да закупите необходимите почистващи препарати. Това обикновено са течности (полиращи) и специални кърпички от микрофибър, които имат антистатични свойства.

3

Някои производители посочват, че сензорният екран трябва да се почиства с помощта на дестилирана вода или воден разтвор на изопропилов алкохол (1: 1). Други забраняват употребата на всякакъв алкохол, включително метил и етил. Ако няма обяснение в инструкциите за вашето устройство, потърсете информация в Интернет, но преди това не бързайте да чистите, защото ако продуктът не е подходящ, екранът може да се замъгли с течение на времето.

4

Не използвайте силни разтворители, амоняк, бензен, абразивни почистващи препарати, сгъстен въздух, течности за почистване на прозорци или обикновени монитори или аерозолни спрейове за почистване на сензорните екрани. Не забравяйте, че след като използвате тези инструменти, гаранцията на производителя на производителя ще бъде невалидна.

5

Можете да почистите сензорния екран с микрофибърна кърпа. Други меки материали без мъх може да са подходящи.

6

Последователността на почистване е следната. Изключете устройството. Така ще видите цялата повърхност на екрана и ще определите колко трябва да се почисти. Някои устройства имат функция с режим на почистване, която за тази цел изключва екрана, без да изключва самото приспособление.

7

Ако екранът е много мръсен, има мазни петна, използвайте лак, в случай на малки замърсители - дестилирана вода или специален инструмент. Понякога можете просто да дишате на място със замърсяване и да го разтривате лесно, без натиск. Не търкайте екрана със суха кърпа - това може да повреди чувствителната повърхност.

8

Никога не нанасяйте течност директно върху дисплея. Тя трябва само леко да навлажни кърпата и след това да избърше. Не разливайте течност върху кутията или рамката около екрана.

9

Ако замърсяването е такова, че се съмнявате в успеха на самопочистването или ако на екрана са капки агресивни напитки (кафе, алкохол, сладък чай, кола и др.), Отидете в сервизен център, за да го почистите.

10

В бъдеще купете и прикрепете специален защитен филм към екрана. Ако е с добро качество, той е практически невидим по време на употреба и може да предпази чувствителния дисплей от различни злополуки.

как да изчистите екрана на телефона