Logo decormyyhome.com

Как да направите без ютия

Как да направите без ютия
Как да направите без ютия

Съдържание:

Видео: Добре ли е да направите пържола с електрическа ютия? 2024, Юли

Видео: Добре ли е да направите пържола с електрическа ютия? 2024, Юли
Anonim

В списъка с неща, необходими в домакинството, ютия изглежда е задължителна: наистина, малко хора биха искали да ходят в размачкани дрехи. Но дали този елемент наистина е необходим или все още можете да го направите без него?

Image

Ще има много домакини, които няма да изоставят фундаментално този домакински уред: те не само обичат спретнато гладените дрехи, неприятно са да спят на чаршафи, които не са гладени, и носят необлечено бельо.

Други не са толкова фундаментални по този въпрос. Има хора, които просто мразят да погалят, но са принудени да го правят, защото Те не виждат друг начин да не изглеждат помия.

И, разбира се, мнозина поне веднъж се озоваха в ситуация, в която беше просто невъзможно да се използва ютията: на поход, на пътуване, но просто, когато електричеството внезапно беше изключено! Междувременно е напълно възможно да се направи без ютия.

Чисто измиване

За да предотвратите трудното изглаждане на прането на бръчките, не задавайте режима на въртене на пералнята твърде бързо: нека прането не е толкова сухо, когато го извадите от барабана, но няма да се набръчка.

Преди да закачите нещата да изсъхнат, трябва да ги разклатите добре. Продуктите от деним и памук, както и ръчно плетени тъкани от памук, бамбук и други естествени нишки, се изправят преди сушене на ръце.

Закачете прането така, че да има възможно най-малко гънки. Избягвайте пресушаването! След като нещата са извадени от въжето, те трябва да бъдат внимателно сгънати. По този начин изсушените спални, кърпи, бельо не е необходимо да се гладят повече - те изглеждат доста спретнати без тях. Освен това се смята, че тъканите, които не са били гладени, са по-хигроскопични - тялото диша по-лесно в тях.