Logo decormyyhome.com

Как да надстроите велурени обувки

Как да надстроите велурени обувки
Как да надстроите велурени обувки

Видео: 10 Modish Shoe Rack Ideas Worth Copying for All Homeowners 2024, Юли

Видео: 10 Modish Shoe Rack Ideas Worth Copying for All Homeowners 2024, Юли
Anonim

Обувките от велур са стилен и удобен детайл на вашия външен вид. Въпреки това, с течение на времето такъв деликатен материал като велур започва да свети, избледнява и да става белезникав. Навременната и правилна грижа ще позволи на обувката да се върне към първоначалния си вид.

Image

Ще ви трябва

  • - фланелена салфетка;

  • - гумена четка за велур;

  • - водоотблъскващ спрей;

  • - ластик;

  • - средство за отстраняване на петна за велур;

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - спрей със спрей боя.

Инструкция за употреба

1

Ако искате да поддържате обувките си в отлично състояние за дълго време, не ги носете при мокро време. Влагата много бързо разрушава структурата на материала и разваля външния му вид. Не използвайте велурени обувки за дълги разходки. Преди първия изход, не забравяйте да го третирате със специален водоотблъскващ спрей. Той предпазва велура от вредното въздействие на мръсотия, влага и прах. Нанесете продукта равномерно върху повърхността на обувката и я изсушете в продължение на 12 часа. Повтаряйте процедурата периодично.

2

Изсушете добре обувките си, преди да премахнете мръсотията. Сухата мръсотия и прах могат да бъдат почистени със специална четка за велур или фланелна кърпа. Достатъчно ефективен инструмент за борба с петна е специална обувка или обикновена гума за училище. Той не само ще премахне мръсотията, но и значително ще повиши купчината и визуално актуализира велура.

3

Третирайте упоритите замърсявания и упорити петна със специални средства за отстраняване на петна за велур и набук. Съвременните средства под формата на препарати за почистване на пяна ви позволяват деликатно да проникнете в самите дълбочини на замърсената зона. Нанесете пяна върху обувки от малко разстояние и леко разнесете с кърпа. Изчакайте 1-2 минути и избършете останалото почистващо средство от повърхността на велура. Изсушете добре обувките си.

4

Мазните, обрасли места премахват течния амоняк. Смесете 1 ч.л. алкохол и 5 ч.л. вода. Навлажнете четката с подготвената течност и внимателно обработете мазната област. След процедурата повдигнете купчината с четка за велур. Възстановете структурата на материала може и във "водна баня". За целта донесете обувките във вряща вода и задръжте за няколко минути. След това внимателно избършете материала с мека кърпа.

5

След като велурът се почисти и изсуши, започнете да възстановявате цвета си. За това е подходяща специална спрей боя, подходяща за цвета на вашите обувки. Напръскайте оцветителя от кутията за спрей от разстояние 15-20 см. Изсушете отново обувките си и ги третирайте с гумена четка.

Грижа за обувки от велур