Logo decormyyhome.com

Как да надстроите юрган

Как да надстроите юрган
Как да надстроите юрган

Видео: Rayhon - Mayli manda | Райхон - Майли манда 2024, Юли

Видео: Rayhon - Mayli manda | Райхон - Майли манда 2024, Юли
Anonim

Рано или късно много домакини се сблъскват с въпроса как да актуализират старо топло одеяло. Единият трябва да смени покритието, другият да фиксира изолацията. Но как да го направите правилно и с най-малко материални разходи?

Image

Започнете с разкъсване на стария шев. Направете това внимателно, като внимавате да не прорежете тъканта (особено внимателно направете тази работа, ако материалът не е пренесен и може да се използва отново). След това разстелете одеялото по дългата страна, отстранете изолацията (памук, ватинг, вълна, изкуствено пухкаво влакно) от капака, навийте го, увийте го в хартия и го оставете настрана.

Сега се погрижете за случая. Обърнете го отвътре навън, почистете старателно от парчета памучна вата и прах, измийте. Ако покривката на одеялото се състои от два контрастни цветни панела, след това покрийте капака от всички страни и измийте всяка част отделно. Сега, като изсушите и изгладите плата, пристъпете към работа в обратен ред: зашийте капака от три страни и след това подредете изолацията. За целта го разстелете на пода и проверете кои зони трябва да бъдат поправени. Поставете памук или вата върху износени участъци или внимателно размажете тези места, където са се образували удебеления, и преразпределете излишната вълна (вълна) на мястото, където изолацията е станала тънка. В същото време, опитайте се да не нарушавате размера на памучното покритие.

Когато изолацията е готова, сложете капак върху нея, докато поставяте калъфка върху възглавницата. Разстелете вътрешността на одеялото и зашийте последната страна. Остава да завиете одеяло.

Ако имате шевна машина със специален подвижен крак, няма проблеми. Можете да шиете одеяло в райета и в клетка, без да го облицовате. Ако няма такова устройство, трябва да очертаете горната част на одеялото с тебешир или фино отточен остатък и да го изпишете върху пишещата машина. Ще трябва да надраскате по маркировката, дори ако искате да пришиете одеялото с някакъв сложен модел. Най-сложните шарки се рисуват върху хартия, забиват се и се преместват в горната част на корицата, обозначавайки контурите на картината с малки шевове „напред игла“. След като извадите хартията, изпълнете по маркираните линии.

Но какво да кажем за тези, които нямат шевна машина? В този случай тази работа се извършва ръчно. Вземете проклета игла и завържете голям възел в силна нишка, която е била поставена в нея. Отгоре надолу пробийте одеялото, издърпайте иглата и нишката отдолу и отново го върнете до почти същата точка. Затегнете конеца, като го завържете няколко пъти около предишния голям възел, и го изрежете. И след това завийте цялото одеяло с бод „напред игла“.