Logo decormyyhome.com

Как да миете щорите

Как да миете щорите
Как да миете щорите

Видео: Пране на щори 2024, Септември

Видео: Пране на щори 2024, Септември
Anonim

Изморително и неудобно е да почиствате тесните ленти от хоризонтални щори. Има обаче няколко начина, които значително ще улеснят тази работа.

Image

Ще ви трябва

  • прахосмукачка

  • мокър прах

  • хавлиена ръкавица

  • -chistyaschee средства

Инструкция за употреба

1

Можете да почистите щорите с прахосмукачка. За да направите това, използвайте дюза, предназначена за почистване на мека мебел. Намалете мощността на засмукване и четкайте хоризонтално, за да премахнете праха от лентите.

2

Веднъж месечно, в топлия сезон, когато миете прозорците отвътре, намокрете щорите. Спуснете релсите и ги почистете с влажна кърпа в посока надолу. Вярно е, че в този случай на място, където едната дъска е на другата, прахът остава. Следователно, трябва да избършете и в обратна посока (внимателно, за да не причините щети). По този начин почиствате щорите от двете страни.

3

Кухненските щори са по-трудни за почистване, тъй като върху тях се натрупват мазни отлагания. Такива щори ще трябва да се избърсват една лента след друга с помощта на почистващо средство. И за удобство можете да използвате хавлиена ръкавица вместо парцал (можете да я замените със стара хавлиена пръст), но е по-удобно да я носите над гумена ръкавица. Така че можете, като потопете в почистващ препарат, да сложите махерска ръкавица на ръката си, старателно да измиете мръсотията, без да повредите кожата на ръцете.

Обърнете внимание

По-добре е да не миете кухненските щори под душа, тъй като мазните отлагания не могат да бъдат отстранени със слаба струя вода и силното налягане може да деформира дъските.