Logo decormyyhome.com

Как да не поливаме стайни растения

Как да не поливаме стайни растения
Как да не поливаме стайни растения

Видео: 10 ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СТАЙНИ РАСТЕНИЯ | Грижа за начинаещи | НАЙ-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ РАСТЕНИЯ ЗА ДОМА 2024, Юли

Видео: 10 ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СТАЙНИ РАСТЕНИЯ | Грижа за начинаещи | НАЙ-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ РАСТЕНИЯ ЗА ДОМА 2024, Юли
Anonim

Когато поливате стайни растения, неопитни градинари рядко мислят как правилно да направят това. Най-често срещаното и погрешно мнение е „няма разлика между методите, основното е, че цветята редовно получават влага“. Тази гледна точка може да навреди на саксийните цветя и да ги съсипе.

Image

Ще ви трябва

стайни растения

Инструкция за употреба

1

Когато поливате стайни растения, не ерозирайте почвата в саксията с твърде силна струя вода. Това може да доведе до факта, че течността ще застоя в вдлъбнатините и водата ще потече неравномерно към растението. Поливайте растенията не трябва да бързате, леко на малки порции, доставяйки влага на корените. Най-добрият вариант е да поливате с помощта на лейка.

2

Ако забележите, че вода се е натрупала в тигана след поливане, не забравяйте да я излеете. Такъв ефект трябва да е сигнал за вас, че сте прекалили. Ако по време на напояване водата тече от саксията, тогава с нея се отнемат много полезни минерални вещества от почвата, просто казано, измивайки ги. Освен това се смята, че при редовно овлажняване и липса на изпарение, в основата на саксията може да се натрупа голямо количество сол, което може да навреди на растението.

3

Палети в саксии за стайни растения обикновено се използват за поливане на "дъно". Някои цветя не изискват много влага, но течността трябва да тече редовно към корените. Следователно, по време на поливането, течността просто се излива в тигана. Този метод се използва главно за блатни растения.

Полезни съвети

Не забравяйте, че всеки вид стайни растения има индивидуални характеристики. Не бъдете мързеливи, изучете информацията за вашите цветове. Правилното поливане може значително да промени растението, то ще стане силно, силно и здраво. Неправилното поливане ще съсипе дори непретенциозни цветя.