Logo decormyyhome.com

Как да изготвим дизайнерски проект

Как да изготвим дизайнерски проект
Как да изготвим дизайнерски проект

Съдържание:

Видео: А нужен ли ДИЗАЙНЕР!? Обзор готовой квартиры без проекта. 2024, Юли

Видео: А нужен ли ДИЗАЙНЕР!? Обзор готовой квартиры без проекта. 2024, Юли
Anonim

Този въпрос най-често се задава от два типа хора. Първите са студенти от архитектурни университети, които искат да научат професията на практика, а вторите са хора, закупили апартамент и са изправени пред въпроса как да го оборудват.

Image

Създаване на дизайнерски проект за студенти от специализирани университети

За по-задълбочено изучаване на темата студентите трябва да изучават компютърни програми за дизайн. Най-лесната и най-често срещана програма за плоско застрояване днес е Autocad. След това можете да преминете към по-сложни триизмерни програми, като Archicad или Revit. Но за учениците е по-лесно, защото учителите винаги ще им се притекат на помощ, а за обикновените хора е много по-трудно.

Създаване на дизайнерски проект за начинаещи

Като цяло хората, които по естеството на своята дейност не са свързани с архитектурата и дизайна, не могат да задълбаят в този въпрос. В крайна сметка проектът в този случай е необходим само за по-подробно представяне на бъдещия интериор на вашия апартамент, за по-точно прогнозиране на крайния резултат.

Най-добре е да направите това с графична хартия, върху която с помощта на линийка и молив, запазвайки скалата, трябва да нарисувате план на вашето гнездо. Можете също така да рисувате бъдещи прегради с пастели точно на пода на апартамент или къща. Още преди да започнете работа и да проектирате вътрешните прегради, е необходимо да си представите подредбата на мебелите в стаите. Вземете решение за стила, количеството на мебелите и неговите размери. Но не забравяйте, че например за кухненските мебели има стандартни размери, които ще трябва да спазвате в плана си.

Така че планът е готов. Но това не е дизайнерски проект. За да сте сигурни, че всичко е на мястото си и не се заблуждавате в нищо, трябва да сканирате мебелите по стените. Сканирането е вид проекция на мебели върху стени. Удобно е да намерите място за ключове, контакти, рафтове, лампи и други аксесоари за стени. Често се случва след обмисляне първоначалният план да бъде коригиран или дори преработен. След като приключите с планирането на пространството и психически подбраните и подредени мебели в стаите, започва най-дългият и приятен етап. Това е подбор от материали. Важно е украсата на стени, подове и тавани да върви добре с мебелите. Не забравяйте, че леките лъскави подови настилки са нежелателни. Също така, не си правете музей с огромно количество бижута от дома си. Всички интериорни елементи трябва да поддържат избрания от вас стил, материалите в идеалния случай да се вписват един в друг. Ако това ви създава затруднения, тогава можете да намерите подобна стая на снимката и да анализирате нейния интериор.