Logo decormyyhome.com

Как да нишесте дрехи

Как да нишесте дрехи
Как да нишесте дрехи

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Юли

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Юли
Anonim

Можете да нишестете всякакви дрехи, изработени от памук, лен и сатен. Нишесте бельо за ефект на избелване и въпреки това основната цел на тази процедура е да даде на нещата твърдост, да поддържа формата си и да създаде празничен вид.

Image

Инструкция за употреба

1

Използвайте готово нишесте за промишлено производство, като спазвате пропорциите и препоръките, предписани от инструкцията. Но можете да приложите стария доказан начин да се грижите за дрехи с ориз, картофи или царевично нишесте.

2

Преди процедурата елементът трябва да се измие и изсуши. Потърсете петна по дрехите си - опитайте се да премахнете всякакви замърсявания преди да скорбявате. След това, което го прави много по-проблематично. Водородният пероксид ще помогне от жълти петна върху бели дрехи: достатъчно е да навлажните замърсяването с него и да разложите тъканта на пряка слънчева светлина - петото трябва да стане бледо. Като цяло, нишестето ви позволява да добавите белота към продукта и да маскирате едва забележими петна.

3

Има три варианта за нишесте. Меки и полутвърди подходящи за рокли, блузи, ризи, спално бельо. Трудният начин за нишесте е идеален за покривки, салфетки, яки и маншети.

4

Пригответе разтвора по следния начин: изсипете нишестето в съдовете, изсипете топла вода и го накиснете старателно, като непрекъснато бъркате (за лекия метод - 1/2 ч.л. картофено нишесте, за средния - 1 ч.л., за твърдия - 2 с.л. на литър вода). Трябва да получите маса, подобна на кефир. Можете да добавите щипка сол към нишестето - тя ще добави хрупкавост на бельото, а няколко капки терпентин ще опростят процеса на гладене (предотвратявайки залепването на нещата към горещото желязо).

5

Без да чакате разтворът на нишестето да изстине, потопете дрехи в него. Когато продуктът е напълно наситен, леко го изстискайте, за да премахнете излишното нишесте. Сушете прането си на стайна температура, далеч от батерията и не на студа, в противен случай процесът на гладене ще бъде невероятно труден. Не можете да изчакате, докато нещата напълно изсъхнат (и накрая се втвърдят), и да го гладите в мокро състояние. Използвайте парно гладене.