Logo decormyyhome.com

Как да намерите начин за премахване на мастни петна

Как да намерите начин за премахване на мастни петна
Как да намерите начин за премахване на мастни петна

Видео: Если БОЛИТ ГОЛОВА. ХОРОШИЙ СОН. Точки для массажа. Здоровье с Му Юйчунь. 2024, Юли

Видео: Если БОЛИТ ГОЛОВА. ХОРОШИЙ СОН. Точки для массажа. Здоровье с Му Юйчунь. 2024, Юли
Anonim

Ако забележите мазно петно ​​по дрехите си, отделете време, за да изпратите вещта в пералнята. Трябва да сте наясно, че такива замърсители се нуждаят от предварително лечение. Какви са начините за премахване на петна от мазнини?

Image

Ще ви трябва

  • - сапун;

  • - терпентин;

  • - амоняк;

  • - картофено нишесте;

  • - кърпа;

  • - четка;

  • - фин пясък;

  • - замазване на хартия;

  • - желязо;

  • - терпентин.

Инструкция за употреба

1

Преди да премахнете петна от мазнини, трябва внимателно да почистите тъканта от прах и мръсотия. За да избегнете образуването на "ореол", навлажнете материала около мястото с топла вода. Независимо кой инструмент сте избрали за премахване на мазното петно, той винаги трябва да бъде отстранен от ръбовете до центъра.

2

Съвременната индустрия произвежда достатъчен брой различни лекарства, които успешно се справят с мастното замърсяване. Преди да приложите този или онзи инструмент, трябва внимателно да прочетете инструкциите и след това да го тествате върху малко невидимо парче материя.

3

Трябва да знаете, че за да премахнете петна от мазнини от ацетатни тъкани, можете да използвате само синтетичен перилен препарат, сапун и бензин, а за тъкани със специално импрегниране - само прах и сапун.

4

Ако по една или друга причина не искате да използвате препарати за отстраняване на петна, продавани в магазините за домакински химикали, можете да прибягвате до доказани народни средства.Работете сапуна на ренде. Смесете го с една супена лъжица амоняк и две супени лъжици терпентин. Поставете получената смес върху петно ​​и оставете за известно време. Изплакнете обилно с топла, чиста вода.

5

Картофеното нишесте може да се използва за отстраняване на мазни петна от плътни синтетични материали. Изсипете го гъсто върху замърсената зона и след това го разтрийте с мокра кърпа. Оставете нишестето да изсъхне и почистете с четка.

6

Петното, останало върху памучния плат, трябва да се навлажни с терпентин и след това да се изглади с топло желязо, след като върху него се постави пепелява хартия.

7

За да премахнете петно ​​от кадифена тъкан, обикновеният пясък ще помогне. Изплакнете пясъка старателно, изсушете и леко загрейте в тиган. Увийте в спално бельо. Чукнете получената торба с петно, докато замърсяването изчезне.

8

Трябва да се помни, че колкото по-бързо поемате премахването на мазни петна, толкова повече шансове ще имате за успех. За да премахнете свежи петна в повечето случаи, достатъчно е да ги поръсите със сол или да ги изгладите с топла ютия, като от двете страни се полагат с попивателна хартия.

Премахване на мазни петна