Logo decormyyhome.com

Как да подобрим почвата

Как да подобрим почвата
Как да подобрим почвата

Видео: PHC - Почвата е жив организъм 2024, Юли

Видео: PHC - Почвата е жив организъм 2024, Юли
Anonim

Колко плодородна ще бъде реколтата, ще зависи плодородието на почвата. Можете сами да го подобрите, ако знаете как. В този случай ще ви помогнат доказани народни съвети и съвети.

Image

Инструкция за употреба

1

Започнете да подобрявате почвата едва след като земята е изсъхнала добре. Мократа почва е трудна за обработка и се смесва с почвата. Освен това почвата се уплътнява при най-малката манипулация, което нарушава естествената циркулация на въздуха и водата в нея. По този начин подобряването на влажна почва може да доведе до обратния резултат.

2

Преди да започнете да подобрявате почвата, определете какъв тип е почвата: уплътнена, пренаситена, блатиста, тежка или песъчлива. Това ще зависи от това какви средства трябва да подобрите характеристиките на почвата: вар, тор, торф, пясък, компост или други съединения.

3

Леглото, на което планирате да подобрите почвата, разхлабете и проветрете с вилица. Бъдете внимателни. Разхлабете земята, като не се приближавате близо до трибуните и не потънете по-дълбоко от 7-10 см в земята.Това няма да повреди корените на растенията.

4

След това разпределете с ръка необходимите средства за подобряване състоянието на почвата върху разхлабената почва. Поръсете ги равномерно върху леглото, като внимавате да не пръскате върху растенията.

5

Смесете горния почв с помощта на рейк. След това поливайте обилно леглата.

6

Използвайте компост за подобряване на почвата. Този инструмент е универсален. Той перфектно подобрява характеристиките на всяка почва и се справя със задачата да съживи микрофлората на земята.

7

Ако решите да използвате пясък като средство за подобряване на почвата, не забравяйте, че това прави почвените смеси по-лесни. Той е чудесен и за глинеста и глинеста почва, допринася за пропускливостта на земята.

8

Едно от евтините и прости средства за подобряване на почвата е торфът. Повишава водопропускливостта. Подходящ за всякакъв вид почва, играещ роля на разхлабващ агент.

Полезни съвети

Не забравяйте, че почвата при дългосрочно засаждане също се нуждае от допълнителен прием на хранителни вещества и повишена плодородие.