Logo decormyyhome.com

Как мога да използвам използвани чаени торбички

Как мога да използвам използвани чаени торбички
Как мога да използвам използвани чаени торбички

Видео: Кожа като бебе за 3 пъти! Избелване на кожата, премахване на бръчки 2024, Юли

Видео: Кожа като бебе за 3 пъти! Избелване на кожата, премахване на бръчки 2024, Юли
Anonim

Не бързайте да изхвърляте използвани торбички с чай. Има много опции за повторната им употреба, което ще улесни домакинството и ще спестите от специални инструменти.

Image

Инструкция за употреба

1

Чаена торбичка може да придаде необичаен вкус на макароните и зърнените храни. Хвърлете една чаена торбичка в тенджера с вода и я извадете след като заври.

2

Използваните торбички с чай могат да се използват като торове за градината. Варете използваните торбички и изсипете получения състав на растенията в градината. Чаят помага за защита на насажденията от гъбички, а чаените листа отблъскват градинските вредители. В допълнение, приготвянето на чай съдържа полезни хранителни вещества.

3

С помощта на чаени торбички можете да придадете приятна миризма на подови настилки и да ги почистите от замърсяване. Отворете торбичките с чай и покрийте мръсотията с влажна каша. Изчакайте да изсъхне напълно и да почистите стаята.

4

Ако смесите котешката постеля със съдържанието на използваните торбички с чай, това ще помогне да се неутрализират неприятните миризми.

5

За да се отървете от неприятната миризма в хладилника, сложете няколко стари торбички чай.

6

Поръсете няколко капки етерично масло върху чаена торбичка. Сега тя може да бъде окачена във всяка стая. Това е прекрасен естествен освежител за въздух, който ефективно неутрализира всички неприятни миризми.

7

Използваните торбички, напоени с мента, ще помогнат да изплашите мишките. Тези гризачи просто не издържат миризмите на мента и чай.

8

Ако накиснете мръсни мазни съдове във вода с няколко торбички чай, тогава мръсотията и мазнините бързо ще се разтворят. Този метод ще помогне да се избегне използването на вредни почистващи продукти.

9

Чаят добре омекотява кожата на краката. Редовно вземайте вани с чай и ще се отървете от неприятната миризма и ще омекотите начупените мазоли на краката.

10

Чаят е източник на естествени антиоксиданти. Вземете вана във водата, напоена с чай и кожата ви ще бъде мека и мека.

11

С помощта на чаена торбичка можете да облекчите дразненето на кожата и умората на очите. Поставете торбички с хладен чай на клепачите и дискомфортът ще започне бързо да преминава.

12

Ментата и зеленият чай ще помогнат за премахване на лошия дъх. Изплакнете устата си с чай няколко пъти на ден и свеж дъх е гарантиран.

13

Когато миете косата, използвайте чаена инфузия вместо препарат за изплакване. Той перфектно подхранва скалпа и овлажнява косата.

14

С помощта на слабо приготвена запарка от чай можете да актуализирате дървени мебели. Просто избършете дървената повърхност с това съединение и тя ще изглежда много по-нова.

Обърнете внимание

Тортите с мокър чай се съхраняват на стайна температура за не повече от един ден, затова е препоръчително да ги съхранявате в хладилника.

Полезни съвети

Има много необичайни начини за приготвяне на тестени изделия и зърнени храни. Опитайте се да ги приготвите върху запарка от зелен чай, канела, жасмин или лайка. Ще се изненадате колко необичаен ще се окаже познатият вкус на тези традиционни продукти.