Logo decormyyhome.com

Как да използвате бананова кора

Как да използвате бананова кора
Как да използвате бананова кора

Съдържание:

Видео: Кора от банан в градината 2024, Юли

Видео: Кора от банан в градината 2024, Юли
Anonim

Много ненужни бананови кори просто се изхвърлят в кошчето, но той има редица полезни свойства и има доста широк обхват - както за домашни, така и за козметични цели.

Image

Как да използвате бананова кора?

Блясък на обувките

Image

Вместо четка за обувки може да се използва бананова кора. Кожените обувки ще блестят не по-лошо, отколкото след обработка със специален крем. Банановата кора съдържа восък и естествени масла, които ще придадат блясък на кожените обувки и ще ги предпазят от влага. Разтрийте обувките с меката страна на банановата кожа и след това я полирайте с хартиена кърпа или мека кърпа.

Почистване със сребро

Image

Банановата кора е не само отличен продукт за грижа за обувките, но и сребро. Сребърните бижута са склонни да потъмняват с времето, особено ако се носят ежедневно. За да накарате сребърния продукт да заблести отново и да изглежда като нов, можете да приготвите специален инструмент от бананова кора. За да направите това, трябва да смажете банановата кожа с пасатор и да добавите малко вода, така че сместа да не се окаже твърде течна. Малко количество от получената "егоистична" смес трябва да се сложи върху мека кърпа и да се разтрие със сребро. След избърсване продуктът трябва да се изплакне под вода и да се избърше суха с чиста мека кърпа.

Грижи за растенията

Image

С помощта на бананова кожа можете да придадете здрав блясък на листата на декоративни растения. Вярно е, че този метод е подходящ само за големи цветя на закрито, тъй като може да отнеме твърде много време и търпение, за да обработите всички малки листа.

Ако отрежете корите от един банан на малки парчета, оставете ги да изсъхнат и го заровете в земята до растението, тогава това ще изплаши листните въшки от него. В допълнение, банановата кора е отличен тор поради полезните микроелементи, съдържащи се в нея. Този специален тор ще се хареса на чушки, домати и рози.

Премахване на бръчки

Image

Банановата кора перфектно подхранва и овлажнява кожата, помага да се отървете от акне и предотвратява появата на бръчки. Ако избършете лицето с плътта на бананова кожа, тогава кожата ще бъде наситена с влага и ще стане гладка, деликатна и кадифена. След известно време след подобна процедура с банани, върху лицето може да се приложи овлажняващ или подхранващ крем.

Избелване на зъби

Image

Грижата за кожата на лицето не е единственият начин да използвате бананови кори за козметични цели. Поради фосфор, калций и магнезий, банановата кора може да се използва като избелващо средство за зъбите. За да постигнете видим ефект, трябва да избършете предварително измити зъби с меката страна на бананова кора в продължение на няколко месеца два пъти на ден. След отлепване на зъбите, те трябва отново да се мажат с паста за зъби.