Logo decormyyhome.com

Как да миете прахосмукачка през 2017 г.

Как да миете прахосмукачка през 2017 г.
Как да миете прахосмукачка през 2017 г.

Видео: Кафемашина, микровълнова и прахосмукачка Финлукс от Зора 2024, Юли

Видео: Кафемашина, микровълнова и прахосмукачка Финлукс от Зора 2024, Юли
Anonim

За ефективна и дълготрайна работа на прахосмукачката е необходимо постоянно да се грижите за нея, като я почиствате след всяко почистване. За да може прахосмукачката да си свърши добре работата, важно е да я свърши правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да почистите прахосмукачката, внимателно се предпазвайте от прах, като носите престилка и работни ръкавици. Овлажнете въздуха около прахосмукачката, като напръскате вода от бутилка със спрей. Това ще ви попречи да погълнете прах, който се издига във въздуха. Изключете прахосмукачката. Избършете го отвън.

2

Извадете торбата за прах от прахосмукачката. Изхвърлете веднага за еднократна употреба (не може да се използва два пъти) и заменете с нова. Достатъчно е веднъж месечно да сменяте торбичка с хартия. Чантата за многократна употреба е направена от плат, така че да може периодично да се почиства и мие. Първо добре разклатете цялото съдържание, като поставите торбичката с прах в найлонова или торба за боклук с отвора надолу.

3

Измийте торбата със сапун, подсушете, поставете я обратно във прахосмукачката. Не чакайте, докато торбата с прах за многократна употреба се напълни, измийте я възможно най-често. Натрупаният прах предотвратява свободното преминаване на пречистен въздух, което може да доведе до прегряване и повреда на двигателя.

4

Ако имате прахосмукачка с контейнер (циклонна прахосмукачка), извадете я, разклатете боклука, измийте, подсушете и поставете контейнера обратно в прахосмукачката. Използвайте различен начин. Налейте вода директно във филтъра. Изчакайте известно време, докато целият прах се превърне в каша. Сега изхвърлете мръсотията и измийте всички части на прахосмукачката както обикновено.

5

След всяко почистване трябва да се почиства прахосмукачка с воден филтър. За целта изцедете мръсната вода и изплакнете добре филтърния съд. Колкото по-чист е филтърът, толкова по-чист е въздухът в помещението.

6

За да почистите прахосмукачката за пране, спуснете маркуча с дюзата в кофа с чиста вода и включете уреда за 5-10 минути. Така се измива. След това отворете капака на прахосмукачката и източете мръсната вода. Изсушете контейнера.

7

Поддържайте прахосмукачката чиста. След всяко почистване почистете четката от коса, вълна, конци. Всичко това често се навива на колела в посока на въртене и забавя работата на прахосмукачката, прегрявайки двигателя.