Logo decormyyhome.com

Как да измиете паркетна дъска

Как да измиете паркетна дъска
Как да измиете паркетна дъска

Видео: Ламинат или паркетная доска: что лучше? 2024, Юли

Видео: Ламинат или паркетная доска: что лучше? 2024, Юли
Anonim

Една от най-екологичните и красиви настилки е паркет. Изглежда еднакво стилно и в офиса, и в интериора на спалнята. За да поддържате настилката гладка и елегантна в продължение на много години, трябва правилно да се грижите за нея.

Image

Ще ви трябва

  • - меки почистващи препарати за пране на паркет;

  • - мека четка, филцови парцали;

  • - мастика;

  • - електрически полиращ под.

Инструкция за употреба

1

Измивайте паркетната дъска не повече от веднъж или два пъти годишно, като използвате топла или вода. Не забравяйте, че горещата вода, както и продължителното излагане на влага може да повреди и деформира матриците, паркетът ще се надуе.

2

Избършете редовно пода с добре изтъркан парцал, като същевременно добавяте специални меки почистващи препарати за почистване на пода. Не използвайте конвенционални препарати за почистване на подове, тъй като те са твърде каустични и могат да повредят лака.

3

Когато паркетът изсъхне, разтрийте го с мастика върху терпентин или водоразтворима основа, като използвате мека четка (мастика ще придаде на пода блясък и гладкост, ще актуализира покритието). Можете също да разтриете пода с електрически вентилатор с въртяща се четина и след това да го полирате с филцова кърпа. Разтривайте паркета с восък веднъж седмично.

4

Ако току-що сте положили паркета, погрижете се за него още по-внимателно. Извършете първото мокро почистване само две седмици след лакирането. Моля, обърнете внимание, че мебелите също могат да бъдат преместени и поставени само две седмици след монтажа.

5

Когато се грижите за паркет, помислете за състава на лака. Особено внимателно боравене изисква покритие на лак на водна основа. Не забравяйте, че паркетът, покрит с маслен лак, има отворени пори и е важно да не се допуска такъв под да бъде наводнен с вода. Щом водата попадне на паркета, веднага го избършете с парцал и го оставете да изсъхне.

6

Следи от лапи за кучета и котки, мръсни обувки веднага се измиват с влажна мека кърпа. За да премахнете тежки примеси, използвайте алкохол или бензин. Нанесете малко количество върху парцал от мек филц и внимателно избършете всякаква останала грес, мастило, лак за обувки или други възможни замърсявания.

Обърнете внимание

Уверете се, че мръсотията и пясъкът се почистват навреме, тъй като те действат върху лакираното покритие като ренде, надрасквайки и увреждайки гладката повърхност.

Полезни съвети

Не забравяйте да поставите постелка на входа на къщата, така че цялата мръсотия да остане върху нея. Залепете краката на мебелите с фланел, филц или мек филц. Ако има килим на пода, избийте го по-често, премахвайки пясък и прах, които търкат пода и го правят да блести по-малко.

как да почистите паркет през 2018г