Logo decormyyhome.com

Как да миете месомелачка

Как да миете месомелачка
Как да миете месомелачка

Видео: Румънска месомелачка №32 с електромотор и стойка 2024, Юли

Видео: Румънска месомелачка №32 с електромотор и стойка 2024, Юли
Anonim

Месомелачка е един от най-полезните кухненски уреди в арсенала на съвременна домакиня. С негова помощ е лесно да се смила големи парчета месо, риба и зеленчуци, превръщайки ги в кайма. Срокът на експлоатация на качествена месомелачка понякога се изчислява с години, разбира се, при условие че домакинята се грижи добре за нея, включително и да я мие правилно.

Image

Ще ви трябва

  • - гъба или кърпа;

  • - сапун;

  • - сода;

  • - стара четка за зъби;

  • - пластмасова купа;

  • - памучна кърпа;

  • - платнена торба.

Инструкция за употреба

1

Веднага след като приключите работата с месомелачката, я разглобете за подробности. Направете това много внимателно, за да не се режете срещу остри ножове, включени в дизайна на устройството.

2

Почистете добре всички елементи на месомелачката от оставените върху тях продукти. За целта използвайте четка с твърда четина, създадена специално за отстраняване на различни замърсители от части от домакински уреди.

3

Измийте месомелачката в топла вода. Насапете гъбата или меката кърпа, подготвена за измиване старателно на уреда. Използвайте сапун без багрила или каквито и да било ароматни добавки за това. Изсипете малко количество обикновена сода за хляб върху гъба или парцал и започнете да миете месомелачката. Труднодостъпните части трябва да се почистват с твърда четка или ненужна четка за зъби.

4

Изплакнете добре всички елементи на месомелачката в чиста топла вода и ги залейте с вряла вода. След това поставете частите в пластмасова купа и ги оставете в нея за известно време, така че водата от тях да е напълно стъклена.

5

След това, избършете всички компоненти на месомелачката с памучна кърпа и ги поставете върху чиста, суха повърхност до пълното изсъхване. Това е необходимо, така че частите на устройството да не ръждясват.

6

Съберете месомелачката и я поставете на сухо. За да съхранявате устройството, използвайте отделно, за предпочитане платно, торбичка.

Обърнете внимание

Никога не сушете месомелачката в близост до източници на топлина, като например батерия. Това може да не окаже най-добрият ефект върху остротата на ножовете на устройството.

Не мийте месомелачката в съдомиялната машина. Това е изпълнено с увреждане на защитния слой на неговите части.

Полезни съвети

Ще бъде много по-лесно да измиете месомелачката, ако веднага преминете през нея парче от застоял бял хляб и сурови обелени картофи след работа с месо, риба или зеленчуци.