Logo decormyyhome.com

Как да измиете тапети, които се мият

Как да измиете тапети, които се мият
Как да измиете тапети, които се мият

Видео: Да измием колата | АВТОМИВКА | BG Cars United 2024, Юли

Видео: Да измием колата | АВТОМИВКА | BG Cars United 2024, Юли
Anonim

Миещите се тапети трябва да се измиват с голямо внимание. Едно неудобно движение - и мокра празнина може да се образува на повърхността. За да измиете тапета без последствия, трябва да подготвите правилното решение и внимателно да почистите повърхността.

Image

Ще ви трябва

  • - тапет

  • - мека кърпа / гъба

  • - суха абсорбираща кърпа / гъба

  • - препарат за миене на съдове или чипс за сапун

  • - таз

  • - миксер

Инструкция за употреба

1

Въведете леген в топла вода. Пригответе конструкция или обикновен миксер, включете го и внимателно го спуснете във вода. Изсипете течност за миене на съдове в малки дози. Разбийте сместа, докато се образува добра, гъста пяна.

2

Ако примесите не са много силни, за приготвяне на пяната може да се използва сапунен разтвор. За почистване на цветни тапети - от обикновен сапун за пране, за бял - от избелване. Можете също да използвате течен препарат.

3

Вземете гъба от пяна или мека кърпа (като микрофибър). Намокрете го във вода, изстискайте го добре. Загребвайте малко пяна.

4

Преди да почистите цялата повърхност на тапета, трябва да ги проверите „за устойчивост“. За да направите това, изберете малко парче, което не се вижда много. Например един от долните ъгли. Ако след ремонта имате остатъчен тапет, проверете шахтите върху тях.

5

Нанесете подготвената пяна върху тестовата зона. Не полагайте усилия! Просто нежно, с движения напред, потупете тапета с гъба.

6

С помощта на суха гъба / кърпа отстранете останалата пяна и капчиците. Изчакайте тестовата графика да изсъхне. Проверете го за качество. Ако не се деформира, не започне да балонче и боята остава на мястото си, можете да продължите към основното замърсяване.

7

За да почистите силно замърсена повърхност, продължете както в зоната за тестване. Основни условия: не прилагайте сила и не търкайте тапета, в противен случай тънкият горен слой на PVC филма ще се спука. Просто нанесете пяна и изтрийте замърсената зона. Отстранете остатъчната влага със суха кърпа или гъба.

8

Оставете почистеното място да изсъхне. Ако замърсяването остане, не започнете веднага да миете тапета отново - те трябва да изсъхнат не само на повърхността, но и вътре. Не забравяйте, че честото измиване на тапети, които се мият, води до бързото им износване.

Обърнете внимание

Не използвайте миещи или други прахове за приготвяне на разтвора.

Полезни съвети

Обърнете внимание на легендата на етикета на тапетите. Благодарение на тях можете да изберете най-добрия начин за измиване, подходящ за вас.

Почистване на тапети