Logo decormyyhome.com

Как да измиете кристал: съвети и трикове

Как да измиете кристал: съвети и трикове
Как да измиете кристал: съвети и трикове

Съдържание:

Видео: Да измием колата | АВТОМИВКА | BG Cars United 2024, Септември

Видео: Да измием колата | АВТОМИВКА | BG Cars United 2024, Септември
Anonim

Много хора все още използват кристални стъклени съдове за сервиране на празничната трапеза, въпреки че се смята, че кристалът е излязъл от мода. Въпреки това, такива ястия все още могат да бъдат декорация на всяка маса. Тя е красива, удобна и издръжлива. За да може кристалът да служи дълги години и да остане в първоначалния си вид, трябва да знаете някои тайни на измиването му. Как и с какво да се измие кристал?

Image

С кристалните прибори трябва да се работи внимателно. На първо място, трябва да запомните, че можете да измиете кристала при температура не по-висока от 35 градуса.

Не използвайте съдомиялна машина, за да миете предмети със златна джанта или покритие. Кристалът не понася вибрации и контакт с други съдове. Ако обаче съдовете са изработени от дебело, трайно кристално стъкло, но в същото време нисък клас, тогава той ще издържи измиване в съдомиялна машина. С тази опция трябва да използвате само деликатния режим.

Кристалът може да се измие с изключително мека гъба. Всеки абразив ще остави драскотини по крехките продукти. Когато миете очила, трябва да ги държите за основата, а не за крака.

Ако кристалната посуда се остави да изсъхне, без да изтрие излишната влага, върху нея ще се появят петна. След измиване е важно да го избършете на сухо с хартиени кърпи и сухи кърпички.

За да може блясъкът и блести кристалът, е възможно да го „полирате” със спиртна салфетка или мека тънка парцал, напоена с оцет.