Logo decormyyhome.com

Как да мия очилата

Как да мия очилата
Как да мия очилата

Видео: How Well Do Masks Work? (Schlieren Imaging In Slow Motion!) 2024, Юли

Видео: How Well Do Masks Work? (Schlieren Imaging In Slow Motion!) 2024, Юли
Anonim

За да могат закупените чаши да служат дълго време и да ви позволят да се насладите напълно на вкуса на вино или шампанско, трябва правилно да се грижите за тях. Само внимателната поддръжка на чашите може да гарантира запазването на блясъка, прозрачността и отсъствието на всякаква миризма, която може значително да изкриви вкуса и аромата на виното.

Image

Ще ви трябва

  • - очила;

  • - миялна машина;

  • - топла вода;

  • - горчица, оцет;

  • - кърпа.

Инструкция за употреба

1

Ако имате миялна машина, можете да миете чашите в нея, но в същото време да я програмирате за кратка програма и да изберете режима на миене при ниска температура. В никакъв случай не оставяйте очилата в колата за дълго време, тъй като повишената влажност може трайно да разруши стъклото, чашите, оставени през нощта, ще бъдат покрити със синкав мътен филм, от който ще бъде невъзможно да се отървете.

2

Всякакви чаши, особено тези, направени от кристал и със златно прашене, се измиват най-добре на ръка с топла вода (горещата вода може да унищожи стъклото). Опитайте се да не използвате почистващи препарати, тъй като те оставят тънък химичен филм на повърхността, пречи на аромата и вкуса на виното. Използвайте специална мека четка и не мийте други съдове с нея, в противен случай тя ще абсорбира чужди миризми и ще ги „споделя“ с чашите.

3

Изплакнете чашите под щедра струя топла вода. Можете да добавите малко оцет или лимонов сок към водата, за да придадете на чашата блясък. Старомодният начин да направите очилата блестящи и ефективни: добавете малко горчица към водата или намажете повърхността с горчица на прах, след това изплакнете в топла или студена вода с оцет.

4

Изсушете чашите с главата надолу върху чиста кърпа.

5

След изсушаване, запарете чашите, за да станат по-лъскави и да „играят“ на слънце или на електрическа светлина. За целта просто ги задръжте над чучура на чайника или над тигана.

6

Избършете повърхността на очилата със суха кърпа. Най-добре е да използвате кърпи от микрофибър или изтрита ленена кърпа (трябва да се пере на прах без силни парфюми и без климатик). Не използвайте кърпа за очила за други ястия, в противен случай чашите вместо миризмата на "чистота" са наситени с миризмата на "мръсен парцал". Първо избършете стойката на чашата, като я спуснете „с главата надолу”, след това я обърнете и, като държите дъното на купата, избършете стените. В този случай не усуквайте стойката и стъклото, в противен случай може да се повреди.

Кога и как да миете съдовете