Logo decormyyhome.com

Как лесно да премахнете дъвката от дрехите

Как лесно да премахнете дъвката от дрехите
Как лесно да премахнете дъвката от дрехите

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Юли

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Юли
Anonim

Зъболекарите препоръчват да се използва дъвка всеки ден след хранене, като дъвченето увеличава слюноотделянето, което помага за почистване на зъбите и пространството между тях. Но понякога, когато използвате дъвка, се случват неприятни инциденти, например, дъвка случайно залепила за дрехите ви. Има няколко ефективни начина за премахване на дъвка от дрехите.

Image

Ще ви трябва

  • - найлонова торбичка

  • - памучни подложки

  • - отстраняване на лак за нокти

  • - бензин или керосин

  • - почистващ препарат за миене на съдове

  • - растително масло

  • - мека кърпа

Инструкция за употреба

1

Дъвката се отстранява перфектно механично по време на втвърдяване. За този метод за премахване на дъвка от дрехите ще ви трябва пластмасова торбичка. Поставете дъвката в торбата и я поставете във фризера за една нощ. На сутринта извадете дрехите от фризера и просто изстържете останалата дъвка с нокът; на дъвката ще остане малко петно.

2

За да премахнете петното, лесно ще ви помогне памучна подложка, обилно овлажнена в средство за отстраняване на лак за нокти, бензин или керосин. Просто избършете петното и то ще се почисти лесно. Ако след отстраняване на останалото петно ​​има мазен остатък, измийте тази зона с препарат за миене на съдове.

3

Ако дъвката е прикрепена към дрехи, изработени от нежни тъкани, тогава тя може да бъде отстранена с помощта на растително масло. Извадете също дъвката чрез замразяване, след това нанесете масло върху петното и оставете за няколко часа. След няколко часа измийте дрехите си с течност за миене на съдове или всякакви средства за отстраняване на петна.

4

Ако всичко друго не успее, вземете малка мека кърпа и я поставете в дъвка от двете страни. Железните дрехи на мястото на дъвката с ютия няколко пъти, като периодично сменяте кърпа с нова. При нагряване лепкавата дъвка трябва лесно да се отдалечи от продукта.