Logo decormyyhome.com

Как се лекува антуриум

Как се лекува антуриум
Как се лекува антуриум

Видео: Красные пятна на Амариллисе. Как лечить КРАСНЫЙ ОЖОГ (Стагоноспороз). 2024, Юли

Видео: Красные пятна на Амариллисе. Как лечить КРАСНЫЙ ОЖОГ (Стагоноспороз). 2024, Юли
Anonim

"Фламинго цвете", "цветна опашка" - това са всички имена на Антуриум. Необичайната декоративност придава на растението модифицирано листо, което покрива с одеяло в основата на цъфтяща кочан. Сред любителите на закрито цветарство антуриумът придоби популярност поради разнообразието от цветове и елегантен външен вид. Здравото растение има лъскави листа и ярки цветя. Ако антуриумът започне да изсъхва и листата му пожълтяват, веднага трябва да започне лечение.

Image

Ще ви трябва

  • - инсектицидни препарати;

  • - почва;

  • - въглен;

  • - експандирана глина;

  • - епин.

Инструкция за употреба

1

Огледайте внимателно растението. Петна от петна по листата и стъблата, пожълтяващи по краищата на листата могат да бъдат причинени от гъбични заболявания. Листата се извиват и изсъхват, а по стъблата се появяват кафяви плаки - това са признаци на вредители. Най-често антуриумът се уврежда от паяк акара и листни въшки.

2

Ако растението е заразено с гъбичка, отстранете повредените от болестта листа и стъбла. Третирайте антуриума с 0, 2% разтвор на базазазол или 0, 1% - бенлат. Обработката с тези лекарства трябва да се извършва най-малко 3 пъти с почивка от 5-7 дни.

3

Ако откриете насекоми на растението, след това премахнете възрастните, видими, индивиди. За да направите това, пригответе разтвор на сапун за пране (1 чаена лъжичка сапунена стружка на 0, 5 л гореща вода), накиснете памучна подложка в нея. Избършете листата на растението.

4

Третирайте антуриума с 0, 3% разтвор на карбофос или разтвор на актеллик - 1-2 мл на 1 литър вода. Ден след третирането с инсектициди, измийте остатъците от лекарството. За да направите това, вземете парче полиетилен и го покрийте с земна буца. Намажете растението от душа с вода при температура 20-23 ° С. След седмица повторете лечението.

5

Ако всички предприети мерки не помогнат, извадете антуриума от саксията за цветя. Оттъркайте останалата почва. Изплакнете корените в вода със стайна температура. Отстранете повредените, изсушени или изгнили части от корена. Поръсете филийките с натрошен въглен. Може да бъде заменен с активен въглен, закупен в аптека.

6

Третирайте съда със слаб разтвор на калиев перманганат или го измийте с гореща вода и сапун. Изсипете експандирана глина върху дъното на саксията, за да създадете дренажен слой. Най-отгоре със специална почва и растителна антуриум. Пръскайте трансплантираното растение с разтвор на епин.

Полезни съвети

За да предотвратите появата на вредители върху антуриума, мийте листата седмично с вода и отстранете праха от тях.

За успешно отглеждане поставете антуриума на светло място, така че да не попада на пряка слънчева светлина.

Следете за почвената влага. Поливайте растението умерено, за да не се натрупва влага в тигана, но почвата не изсъхва.