Logo decormyyhome.com

Как да лакирате продукти от дърво

Как да лакирате продукти от дърво
Как да лакирате продукти от дърво

Видео: Лакиране на мебели с Dyo 2024, Юли

Видео: Лакиране на мебели с Dyo 2024, Юли
Anonim

Дървените изделия трябва да бъдат обработени, в противен случай те бързо ще загубят първоначалния си вид, ще започнат да гният и да се разпада. Един от най-често срещаните методи за довършителни работи е лакирането, поради което дървената повърхност става гладка, лъскава, перфектно защитена от влага, прах и малки механични повреди. За да лакирате продукти от дърво, можете да използвате четка, тампон, а също и да използвате други методи.

Image

Ще ви трябва

  • - грунд;

  • - пълнител;

  • - лак;

  • - масло;

  • - четка, тампон, спрей, кожа.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да лакирате дървена повърхност, внимателно обработете продукта, тъй като прозрачният лак само ще подчертае всички недостатъци, драскотини и вдлъбнатини. Смелете дървото първо с груба и след това с фина шкурка, отстранете купчината.

2

Намажете продукта със специално съединение: изсушаващо масло или плътен лак (можете да ги разреждате с пемза, талк, креда, триполи, дървесно брашно, каолин, нишесте).

3

Обработете повърхността със смес за запълване на порите, за да намалите неравностите от рязането на кухи съдове на дървото. Пълнителят ви позволява да намалите консумацията на следващи бои и лакове, да го смесите преди употреба и да го нанесете върху продукта с тампон или шпатула, след това напълно да изсъхне.

4

Изберете подходящ лак за покритие. Ако имате нужда от здрав, гъвкав, устойчив на атосферата филм, използвайте нитроцелулозни лакове. Маслените лакове не са толкова декоративни и имат твърд блясък. За предмети, използвани в кухнята (солни шейкъри, дъски за рязане, кошчета за хляб) са подходящи нитроцелулозни и алкохолни лакове. Изберете довършителния материал в зависимост от вашите изисквания за мъгла, скорост на сушене, устойчивост на атмосферни влияния и др.

5

Нанесете първия слой лак с памучен тампон, увит в ленена кърпа, можете да капете малко растително масло, след това тампонът ще се движи по-лесно. За нанасяне на лак можете да използвате и широка мека четка. Ако лакирате продукт чрез лакиране, задръжте наводнената повърхност хоризонтално и завъртете вътрешността. Ако лакирате, като потопите продукта в лак, оставете лака да се отцеди, след което докоснете четката с четка.

6

Изсушете добре всеки слой за 1 до 2 дни (в зависимост от дебелината) и прокарайте фина шкурка по него по протежение на влакната, така че следващият слой да се изравнява и да се прилепва добре към повърхността. Всеки следващ слой, поставен в различна посока.

7

Нанесете по този начин 3 до 8 слоя. Лакирайте бързо, без да спирате, тъй като покритието бързо се настройва. Отстранете малки неравности по повърхността с тампон, потопен в бял спирт.

8

Накиснете готовия продукт с горещо растително масло или натурално изсушаващо масло (трябва да ги затоплите на водна баня). Изчакайте първият слой да накисне и изсъхне, след това нанесете втория и третия слой по абсолютно същия начин.