Logo decormyyhome.com

Как да си купим добри обувки

Как да си купим добри обувки
Как да си купим добри обувки

Съдържание:

Anonim

Независимо как казвате, но без приличен чифт обувки, всяко изображение ще бъде по-ниско. Четири различни метеорологични сезона изискват чести посещения на магазини за обувки или на пазара.

Image

Какво да купя

Най-важното при избора е да знаете с каква цел придобивате ново нещо.

За работа, за разходки, за спорт, за излизане, за всеки ден - това са различни видове употреба. Не бива да купувате един чифт и да го носите „и на празник, и по света, и при добри хора“. В резултат на това нещото се износва бързо. Следователно е желателно да има поне две двойки на смяна, тогава експлоатационният живот на обувката ще се увеличи.

Как да изберем

Независимо от сезона, следете следобед в търсене на нов чифт обувки. Краката към този момент са леко подути, по-вероятно е да не закупите продукт, който ще „смаже“. Естествените материали (кожа, велур), когато се изпънете малко опънати и станете "на крака", но не трябва да разчитате твърде много на него. Обувките, особено за зимата, пролетта и есента, трябва да се купуват малко по-свободни, за да носят топъл пръст.

Ако носите пета, уверете се, че тя е точно в средата на петата. По-удобно е да ходите по този начин и опората на дъгата няма да се счупи поради отпадането на петата назад.

Ако обувки с ключалки, не забравяйте да помолите продавача да го закрепи за първи път, за да проверите за качество.

Не забравяйте да проверите всички шевове. Подметката трябва да бъде проверена за гъвкавост.

Къде да купя

В магазина всички обувки са гарантирани за 30 дни от датата на покупка или от деня, в който започва сезона, което означава, че трябва да запазите чека.

Добрите обувки се срещат и на пазарите. Там можете да закупите не само китайски стоки, но и добри копия на руски фабрики. Говорейки за китайски обувки, трябва да се отбележи, че надписът „Произведено в Китай“ също не означава нищо - те биха могли да го подпечатват в руските изби. Но ако има информация за производителя (провинция, фабрика), качеството ще бъде на ниво.

Говорете за материали

За зимата е по-добре да вземете обувки, изработени от естествени материали, най-доброто от които ще бъде кожа. Без съмнение, велурът изглежда по-красив и богат, по-топъл е от кожа, но не бива да го купувате като единствен вариант за зимни обувки. Този материал изисква внимателни грижи: водоотблъскващ спрей, боя, ластик, четка за отстраняване на мръсотия, четка за изглаждане на купчината.

Заместващите обувки не пропускат въздух, през лятото е прекалено горещо и през зимата е твърде студено.

Препоръчително е подметката на зимната двойка да е от гума или гума, пластмасата бързо ще се напука.