Logo decormyyhome.com

Как да си купим електрическа печка

Как да си купим електрическа печка
Как да си купим електрическа печка

Видео: Как подключить электроплиту 2024, Юли

Видео: Как подключить электроплиту 2024, Юли
Anonim

Електрическите печки са безопасни, защото нямат открит огън. При готвене кислородът не се изгаря. По-лесно се поддържат чисти, защото няма изпъкнали елементи. За да подобрите контакта между горелката и съдовете за готвене, се използват съдове за готвене с дебело, равномерно дъно.

Image

Инструкция за употреба

1

Решете кой тип инсталация е най-подходящ за вас. Можете да поставите котлона отделно от фурната или над него. Когато са поставени заедно, е възможна зависима повърхност за готвене и общ контролен панел за печката и фурната. Според специални таблици фурна и печка се избират помежду си. Когато се поставят отделно, е необходим независим плот със собствен контрол.

2

Помислете колко горелки ви подхождат. С отделен тип инсталация става възможно да изберете типа и броя на горелките. Разнообразие от форми за горелки от квадратна до овална, дълбоки горелки за WOK, интегрирана скара - инсталацията зависи от вашите предпочитания. Ограничение в този случай може да бъде размерът на вашата кухня.

3

Изберете материала на нагревателните елементи на плота: чугун, неръждаема стомана, емайл, закалено стъкло, стъклена керамика. Най-често в електрическите печки има чугунена и стъклена керамика. Горещите чугуни изглеждат познати: кръгли, леко изпъкнали. Те имат недостатъци: бавно се загряват и бавно се охлаждат.

4

Отделно внимание изисква опции за нагревателни елементи от стъклокерамични повърхности.

- Бързи горелки - спирала, която бързо се нагрява до червено, като дава висока температура.

- Халогенни горелки - халогенна лампа, блестяща с ярка червена светлина, даваща голямо количество топлина.

- горелки Hi Light - лентовите елементи се нагряват малко по-бързо от халогенните лампи.

- Индукционни пръстени - инсталиран е индукционен блок, който директно загрява дъното на съдовете. Този тип нагревателни елементи принуждават използването на специални чинии, съдържащи чугун или стомана. Температурата е принудена само в индукционното поле под съдовете, а самата горелка остава студена.

5

Обърнете внимание на редица недостатъци, които имат стъклокерамичните електрически печки. Гладка стъклокерамична повърхност, която не се страхува от тежки прибори, може да не издържи точков удар от нож. Особено внимателно трябва да се внимава при поставянето на чинии на повърхността - дали има хлабави вещества, като зърнени храни, сол или захар. Ако такива трохи попаднат под чиниите, може да има драскотини и разтопената захар няма да се измие.