Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от дъвката на дрехите

Как да се отървете от дъвката на дрехите
Как да се отървете от дъвката на дрехите

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Юли

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Юли
Anonim

Дъвката в допълнение към плодов вкус и свеж дъх може да донесе ненужни проблеми. Прилепването на венците към дрехите е трудно да се премахне, но можете да опитате. В крайна сметка няма безнадеждни ситуации.

Image

Инструкция за употреба

1

Има много начини да се отървете от дъвката на дрехите. Можете да изберете най-удобния за вас и да предприемете действия.Най-често срещаният начин да се справите с лепкава дъвка е замразяването. Поставете разваленото нещо във фризера и го дръжте в него, докато дъвката се втвърди. След тази процедура, дъвката може лесно да се отстрани, тъй като се разпада на студа. Ако не искате да замразите цялото нещо, тогава използвайте кубчета лед. Увийте няколко парчета в торба и сложете дъвка. Когато замръзне, продължете да го премахвате.

2

Друг, доста ефективен начин, се основава на противоположни принципи. На венците може да се повлияе не само от студ, но и от топлина. За целта вземете няколко хартиени кърпи и ютия. На мястото, където дъвката се е залепила, сложете салфетка и намажете горната част с много гореща ютия. Повторете процедурата няколко пъти, сменяйки кърпичките. Дъвката става по-течна при висока температура и се абсорбира в салфетката, като по този начин оставя тъканни влакна. Но внимавайте за ютията, защото случайно можете да развалите тъканта.

3

Освен това дрехите могат да се почистват с обикновена топла вода и гъба за миене на съдове. Просто разтрийте добре злополучното петно ​​и самата дъвка ще се отдалечи от тъканта.

4

Дъвката може да се отстрани с помощта на конвенционален разтворител. Вземете памучна вата, навлажнена с ацетон и отстранете дъвката. За да премахнете острата миризма, не забравяйте да изперете дрехите си.

5

Съвременните лосиони за грим, оказва се, са многофункционални. В края на краищата с помощта на такъв инструмент е много добре да премахнете залепената дъвка. Поставете лосион върху желаната зона на дрехите и го разтрийте с гъба. Дъвката ще изчезне, сякаш я нямаше.

6

В допълнение към народните начини за борба с лепкавите сладки, има специални средства за отстраняване на петна. Те не са евтини, но се справят дори със сушена коприна.