Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата в хладилника

Как да се отървете от миризмата в хладилника
Как да се отървете от миризмата в хладилника

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Причините за неприятна миризма в хладилника могат да бъдат много: липсваща храна, специфичният аромат на новата технология, както и съхраняването на храна без специални опаковки. Ефективно справяне с тази неприятност е възможно с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - салфетка;

  • - лимон;

  • - кора от цитрусови плодове;

  • - сода за хляб;

  • - почистващ препарат за съдове;

  • - оцет;

  • - активен или въглен;

  • - ръжен хляб;

  • - ориз;

  • - босилек, естрагон, канела, карамфил или мащерка;

  • - кафе.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете активна борба срещу неприятна миризма, трябва да извадите цялата храна от хладилника, да изчислите причината за "аромата" и да я елиминирате. След това пригответе разтвор от една част амоняк и сто части вода, разбъркайте добре. Навлажнете кърпа в подготвения състав и старателно избършете вътрешността на хладилника, не забравяйте за уплътняващата дъвка и труднодостъпните ъгли. Смес от вода и лимонов сок (сок от един лимон на чаша вода), с която трябва да измиете стените и рафтовете на хладилника, се справя добре със задачата. След това поставете вътре кората на цитрусови плодове.

2

Новият хладилник, като всяко друго оборудване, което току-що сте закупили, има специфична миризма. За да не се смесва с аромата на храната, се препоръчва старателно да измиете хладилника преди употреба. За целта използвайте топъл разтвор на вода с добавяне на сода за хляб или препарат за миене на съдове. Измийте хладилника отвътре и отвън, след което избършете с чиста кърпа, оставете вратата отворена за няколко часа, за да се проветри. След това можете спокойно да включите ново оборудване и да добавите продукти.

3

Измийте добре всички стени и рафтове на хладилника с мека кърпа, потопена в разтвор на оцет. За да го приготвите, смесете вода и оцет в равни пропорции. Можете да поставите на рафта отворен контейнер със сода за хляб, той перфектно абсорбира миризмите. Веднъж на три месеца е необходимо да се сменя содата на свежа. Активният и въгленът имат адсорбиращ ефект, поради което те се справят перфектно с всички видове миризми, включително в хладилника. Смелете въглен и го изсипете в малка чинийка, оставете го в хладилника (или сложете двадесет до тридесет таблетки активен въглен в парцал).

4

Редовният ръжен хляб ще помогне в борбата с миризмите в хладилника. Нарежете няколко филийки от един хляб, сложете ги на няколко малки чинии и сложете на всеки рафт на включения хладилник (но празен, без храна). Оставете хляба за осем до десет часа. Между другото, вместо кафяв хляб можете да използвате обикновени оризови зърна, които имат способността да абсорбират миризми. Разпределете вътре в хладилника босилек, карамфил, естрагон, куркума, мащерка или канела.

5

Сварете натурално концентрирано кафе, изцедете в чаша и поставете вътре в хладилника, за да се охлади. Повторете тази процедура няколко пъти, но преди това изключете устройството от електричество. Кафето ще действа като абсорбиращ мирис за хладилника. Ако този метод не е подходящ за вас, тогава можете да печете грубо смляно кафе в тиган, да го поставите в памучна торбичка и да го поставите на рафта на хладилника.