Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на месо в хладилника

Как да се отървете от миризмата на месо в хладилника
Как да се отървете от миризмата на месо в хладилника

Видео: Неприятный запах в холодильнике. Как избавиться 2024, Юли

Видео: Неприятный запах в холодильнике. Как избавиться 2024, Юли
Anonim

Трябва да знаете, че миризмата на развалено месо е една от най-устойчивите и да се отървете от него може да бъде много трудно. Има обаче няколко начина, по които можете да се справите с този проблем. Как да се отървете от миризмата на месо в хладилника?

Image

Ще ви трябва

  • - мек почистващ препарат;

  • - сода за пиене;

  • - парцал;

  • - активен въглен;

  • - памучни подложки;

  • - оцет;

  • - амоняк;

  • - кафе;

  • - подправки;

  • - лимон

Инструкция за употреба

1

Извадете цялата храна от хладилника. Внимателно ги инспектирайте и се отървете от развалени. Изключете хладилника от електрическата мрежа и размразете фризера.

2

Пригответе измиващ разтвор, като добавите лек почистващ препарат към водата. Извадете всички контейнери и рафтове. Измийте ги добре, както и вътрешността на хладилника и фризера с приготвения разтвор.

3

Направете разтвор на сода за пиене със скорост две супени лъжици на литър топла вода. Избършете хладилника и фризера отново с това решение, като обърнете особено внимание на местата, където е лежало разваленото месо.

Подобен ефект има оцетен разтвор. Разредете оцета с вода в съотношение 1: 1. Избършете старателно всички вътрешни повърхности. Вземете памучни подложки и ги намокрете с оцет. Подредете върху чинии и оставете в хладилник за няколко часа.

Можете също така да използвате разтвор на амоняк, приготвен със скорост 10 капки на 100 мл вода.

4

Изсушете вътрешността на уреда суха с мека кърпа.

5

Вземете сода за хляб и я поставете в плоски съдове. Поставете контейнери на всички рафтове, както и във всички контейнери и във фризера. През деня дръжте вратата на хладилника отворена, без да я включвате.

6

Закупете активен въглен в отдела за битова химия или зоомагазин, за да премахнете миризмите. Поставете го на плоска чиния и го оставете за няколко дни. В същото време хладилникът трябва да работи с ниска мощност.

Прясно смляното кафе и обикновената котешка постеля имат подобен абсорбиращ ефект.

7

Нарежете лимона. Изстискайте сока върху парцал и избършете цялата вътрешност на хладилника и фризера. Нарежете останалия лимон на филийки и поставете в хладилника и фризера за няколко дни.

За да премахнете миризмата на месо, можете да използвате и някои подправки - карамфил, канела, мащерка, куркума, целина, естрагон и други.

8

Трябва да сте наясно, че ако всички горепосочени методи не ви помогнаха да се отървете от миризмата на месо в хладилника, тогава най-вероятно спорите за плесен попаднаха в изолационния материал. В този случай можете да се отървете от миризмата на месо само като поканите специалист и замените изолацията.

Обърнете внимание

Как да се отървете от миризмата в хладилника. Първата мисъл, която ми дойде наум по тази тема - за да се отървете от миризмата в хладилника, би било хубаво да я измиете. Не се плашете. Това е така, но това е най-радикалната и глобална мярка от всички. За да започнете, погледнете в хладилника за предмети, които са замърсени и развалени.

Полезни съвети

Как да се отървете от миризмата в хладилника. След като купите хладилник, трябва незабавно да го измиете вътре с разтвор на сода с ниска концентрация или да използвате друг препарат. Много подходящи са и абсорбаторите на миризми, които са евтини и могат да ви избавят от проблема с лошата миризма. Причини за миризма в хладилника. Миризмата може да се появи по много причини, например, ако храната се развали, а вие не сте ги извадили навреме от хладилника.

  • „Тайните на добрата домакиня. Почистваме, изтриваме, готвим, поправяме - блестящо! ”, Автори, Съдържание, 2009
  • Как да се отървете от миризмата в хладилника