Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на кожено яке

Как да се отървете от миризмата на кожено яке
Как да се отървете от миризмата на кожено яке

Видео: Пяна за почистване на климатици срещу спрейове: кое е по-добро? | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Пяна за почистване на климатици срещу спрейове: кое е по-добро? | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Новите неща, изработени от естествена кожа, винаги имат специфична миризма. Някой го харесва и са сигурни, че това трябва да мирише на скъпи и престижни актуализации. Други не понасят този аромат и се стремят да се отърват от тях. Това може да се направи независимо без химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - голяма картонена кутия;

  • - смляно кафе;

  • - течен сапун;

  • - амоняк;

  • - рициново масло (може да бъде заменено с течен вазелин, глицерин);

  • - лук;

  • - прясно мляко;

  • - терпентин;

  • - крем за кожени изделия;

  • - калиев перманганат;

  • - водороден пероксид;

  • - мека гъба или кърпа.

Инструкция за употреба

1

За тъмните якета можете да приложите следния трик: смилайте добре изпечени кафени зърна в мелницата. Колкото по-малък, толкова по-добре. Поръсете праха върху дъното на голяма кутия (така че сакото да влезе). Поставете яке върху този слой и отгоре поръсете със смляно кафе. Освен това прашете аксиларните места, под яката и където има гънки (маншети, подрязани презрамки и др.). Затворете кутията с капак и оставете за 2-3 дни. Когато го получите, намажете кафето с мека четка. Можете да избършете с влажна кърпа. Ако миризмата на кафе е твърде силна, проветрете якето на чист въздух. Излишъкът от нова миризма обаче ще изчезне, докато носите сако. Не използвайте този метод върху светли якета - може да останат тъмни петна.

2

Всеки, който съжалява, че чуми толкова скъп продукт като кафе, използва по-евтин метод, замествайки кафе на прах с лук. Поставете якето в голяма кутия и го покрийте от всички страни със суров лук, нарязан наполовина, като внимавате да не влизат в контакт с нещото. Затворете плътно кутията и оставете за два дни. След това окачете на закачалка за палто и я изнесете на чист въздух за вентилация. Острата миризма на кожата ще видимо отслабва.

3

Разтворете малка част течен сапун без багрила в топла вода, пяна. Добавете амоняк (една чаена лъжичка на 200 г сапунена вода). Намокрете гъба или кърпа и избършете цялостно сакото. Оставете го за 1 час, след което изплакнете якето под поток топла вода и го оставете да изсъхне от източници на топлина (можете просто да избършете предмета със суха мека кърпа). След това избършете якето с рициново масло, течен безцветен вазелин или глицерин (без добавки). Оставете маслото да се накисне и отново преминете върху кожата с мека кърпа.

4

Вземете равни количества прясно маслено мляко и терпентин, разбъркайте добре. Избършете якето с получения разтвор. Оставете терпентина и млечната мазнина да се накиснат, след това избършете с влажна кърпа и намажете с безцветен крем за кожени изделия.

5

Направете слаб разтвор на калиев перманганат (той трябва да е бледо розов), добавете 3% разтвор на водороден пероксид (3-4 с.л. лъжици на 200 г). Намокрете салфетката и избършете якето си. Миризмата ще изчезне. Процедурата може да се повтори няколко пъти, ако миризмата не е изчезнала за първи път.

Обърнете внимание

Имайте предвид, че естествената кожа е „жив“ материал, така че новите продукти от нея по дефиниция ще имат специфичен аромат, който бързо ще изчезне. Ако кожата е лошо направена или за нейното приготвяне са използвани некачествени евтини вещества, в този случай борбата срещу натрапчивата лоша миризма е оправдана.

Полезни съвети

Ако въпреки всичките ви усилия миризмата все още остава (в края на краищата много зависи от качеството и вида на кожата), свържете се със специалист за химическо чистене за помощ. Услугата за дефуфриране на кожени изделия е евтина.

как да премахнете миризмата от кожено яке