Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от влагата в къщата

Как да се отървете от влагата в къщата
Как да се отървете от влагата в къщата

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Високата влажност в къщата може да бъде проблем за живеещите в нея. Той не само влияе върху естетиката на стаята, но може да доведе до развитието на мухъл и гъбички, както и до влошаване на здравето на жителите. Можете лесно да премахнете повишената влажност чрез вентилационни и отоплителни устройства.

Image

Инструкция за употреба

1

Как се появява влагата в стая? Първо, той прониква в къщата от външната атмосфера. Второ, влагата може да идва от излишък на подземни води. Трето, тя се появява в ежедневните дела, свързани с употребата на вода (готвене, миене, къпане). Влажността винаги присъства в къщата, но тя трябва да бъде на определено ниво.

2

Малката влажност влияе благоприятно на микроклимата на вашия дом, полезна е за кожата и стайните растения. В отоплителния сезон, когато сухият въздух, идващ от батериите, изгаря кислорода в къщата, можете да използвате специални овлажнители във вашия апартамент. Друго нещо е, ако къщата е надвишила показателя за допустима влажност. В същото време жителите на къщата могат да я усетят на физическо ниво. Замайване, главоболие, симптоми на остри респираторни вирусни инфекции и общо влошаване на здравето.

3

За да се отървете от високата влажност в къщата, трябва внимателно да проветрявате помещенията. По правило водата се концентрира върху стените, така че въздушният поток по време на вентилация трябва да бъде доста значителен. За да създадете такава вентилация, можете да организирате чернова за няколко часа или дори дни. Също така може да има недостиг на слънчева топлина в стаята. За да решите този проблем, можете да използвате специален нагревател, който може да загрява въздуха в стаята. Така ще създадете нормални условия в стаята.

4

Честа причина за висока влажност в апартамента е плачевното състояние на тавани и подове. В такава ситуация оттичането на въздух е малко по-сложен процес. Най-добре е да измажете стаите в къщата. Съставът ще изсъхне по-бързо, ако мебелите бъдат извадени предварително от помещенията, тъй като дървото също абсорбира влагата.

5

Предварително повишеното съдържание на влага в помещението може да бъде предотвратено дори на етапа на строителство и ремонт. Всички разтвори, които се използват в този случай, в състава си съдържат голямо количество вода. Следователно, след приключване на строителни или ремонтни работи, е необходимо да се изсуши старателно въздухът в къщата, за да се предотврати образуването на кондензат.

JournalHome.ru