Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от хлебарки в къщата

Как да се отървете от хлебарки в къщата
Как да се отървете от хлебарки в къщата
Anonim

Много хора се интересуват от това как да се отърват от хлебарки. Те са едни от най-старите насекоми, които са се научили да се адаптират към абсолютно всякакви условия и могат да живеят без храна повече от месец. И така, как да изгоните тези насекоми от законния си дом?

Image

Ще ви трябва

  • - борна киселина,

  • - картофи

  • - растително масло,

  • - яйцето.

Инструкция за употреба

1

На първо място е необходимо да се идентифицират местата на постоянно натрупване на хлебарки. Внимателно инспектирайте кухнята, банята и банята, тъй като на тези места има вода, топлина и храна, като цяло, всички условия за комфортния им живот. След идентифициране на местата за натрупване на насекоми, затворете правилно всички пукнатини в стените, между дъската и стената, в пода, близо до батериите и водопроводите. Затворете вентилационните решетки с марля или специална мрежа, това ще предотврати движението на хлебарки към съседите.

2

Най-ефективният и доказан враг на хлебарки е борната киселина, която е абсолютно безвредна за хората и животните. Може би заразената хлебарка ще оцелее, но няма да иска да се върне на мястото на отравяне. Вземете 100 г борна киселина в аптеката и поръсете с нея всички възможни места: под, дъски, мивки, стени и всички подходи към водата. Хлебарките ще усетят отровата и ще се опитат да намерят решения. Ако хлебарката влезе в контакт с борна киселина, тя също ще може да зарази близките си, които бързат да се пенсионират.

3

Но все пак е по-ефективно да използвате борна киселина под формата на хранителна стръв или паста, което е съвсем просто да си приготвите сами. Натрошете 100 грама варени картофи, добавете 5 грама растително масло и 10-20 грама борна киселина. Разточете получената смес на малки топки и поставете на места, където се откриват хлебарки. Борната киселина има забавен инсектициден ефект, като поддържа ефективността си в продължение на 2-3 месеца. Вместо картофи можете да използвате варен яйчен жълтък, който забележително скрива миризмата на борна киселина.

4

Ежедневно мийте подове с добавка на амоняк, именно тази миризма хлебарките не понасят. Но тогава наистина харесват бирата. Налейте малко бира на дъното на консервата и покрийте вътрешните ръбове с вазелин или растително масло, до сутринта в кутията ще има много хлебарки.

Полезни съвети

Поддържайте постоянна чистота в къщата, не трупайте боклук - изхвърляйте хранителни отпадъци всеки ден, в никакъв случай не оставяйте остатъчна храна в кухнята. На масата и пода не трябва да има галета.

как ефективно да се отървете от хлебарки през 2018 година