Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от влагата в банята

Как да се отървете от влагата в банята
Как да се отървете от влагата в банята

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли
Anonim

Банята е онова място в къщата, където винаги има най-високо ниво на влажност. Ето защо повечето семейства рано или късно се сблъскват с проблема с влажността, който трябва да бъде елиминиран, тъй като създава отлични условия за появата и размножаването на гъбички, бактерии и други микроорганизми.

Image

Инструкция за употреба

1

В повечето случаи влажността в банята се появява поради проблеми с вентилационната система. За съжаление е почти невъзможно да го разгледате сами, без да имате необходимите знания и умения. Затова се обадете на съветника.

2

Понякога специален вентилатор за канали помага да се отървете от влагата, което ще премахне излишната влага от стаята. А вентилационната решетка трябва да бъде разположена възможно най-далеч от вратата, така че въздухът да преминава през цялата стая. В допълнение, вратата, която води към банята, трябва да има специални вентилационни отвори.

3

Понякога се появява влага поради лоша отоплителна система. Ако горещият влажен въздух влезе в контакт със студени стени, възниква процес на кондензация. Ако е възможно, тогава трябва да направите система за отопление на стени и подове.

4

Ако тръбите със студена вода преминават във вашата баня, тогава кондензът постоянно се утаява върху тях. Следователно те трябва да бъдат изолирани. Не го правете сами, по-добре е да се обадите на съветника.

5

Ако вашата баня има прозорец или прозорец, опитайте се да я отворите и проветрете стаята възможно най-често, особено в топлите периоди на годината. По този начин можете да се отървете от влагата и миризмата на влага.

6

Следете температурата на въздуха в помещението. В банята температурата трябва да бъде най-малко 20-25 градуса. За тази цел можете да използвате допълнителни отоплителни уреди, например конвекторна батерия или панелен радиатор.

7

За да се отървете от влагата, опитайте се да не затваряте напълно вратата на банята през деня. А през нощта, отворете го широко отворен - за да можете постоянно да проветрявате стаята.

8

С влажен балкон.