Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от влажността в мазето

Как да се отървете от влажността в мазето
Как да се отървете от влажността в мазето
Anonim

Мазето в къщата е много удобно, защото Може да се адаптира към голямо разнообразие от нужди. Повишената влажност в това помещение обаче е много често срещан проблем. Това води до разрушаване на стените, поява на мухъл и плесенясала миризма. Как да се отървете от влажността в мазето?

Image

Ще ви трябва

  • - полиетилен;

  • - хидроизолационни материали;

  • - тръби за вентилационната система.

Инструкция за употреба

1

Разберете причината за появата на вода в мазето. Ако на пръв поглед не е очевидно, ще трябва да проведете проучване. Вземете големи парчета полиетилен или друг водоустойчив материал. Закрепете ги по стените, пода и тавана на мазето, така че да не попадне въздух под тях. След няколко дни ги инспектирайте. Ако под филма се появиха капки вода - най-вероятно подземните води проникват през стените и пода. Ако е имало конденз върху филма, тогава неговият източник е на закрито.

2

Ако водата идва отвън, трябва да възстановите хидроизолацията на мазето. Това може да се направи както на открито, така и на закрито. В първия случай изкопайте стените на фундамента и сутерена от улицата и отстранете от тях слой стара хидроизолация, която е престанала да защитава от вода. След това поставете слой нова хидроизолация, като използвате материали като битум, покривен филц, битуминозен мастик, хидроизол или борулин и възстановете пейзажа около дома си.

3

Вторият метод - защита на помещенията отвътре - е по-малко време. Вземете хидравличен цимент и го запълнете с всички пукнатини и дупки в стените и пода. След като изсъхне, боядисайте стените и пода на мазето с хидроизолационна боя. Вместо цимент можете да използвате материала "Stormix - защита срещу влага." Проектиран е за възстановяване на водоустойчивостта и е лесен за нанасяне върху бетонни повърхности. Сред предимствата на "Stormix" е фактът, че той не се страхува от механични повреди и "лекува" микропукнатини.

4

Висококачествената вентилация ще помогне за защита от влага, която се появява вътре в мазето. Вентилационните отвори трябва да се правят под тавана, в противоположни ъгли на помещението. В отворите трябва да се поставят вентилационни тръби, едната с височина около 2 метра, другата 15-20 см. Отгоре трябва да бъдат защитени с метални козирки от отломки и дъжд. За да направите вентилацията по-ефективна, се препоръчва периодично да включвате електрическия вентилатор.

Как да се отървете от влажността в мазето