Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от ръжда

Как да се отървете от ръжда
Как да се отървете от ръжда

Видео: КАК ЛЕСНО ПРЕМАХВАНЕ НА РЪЖДА ОТ МЕТАЛ 2024, Септември

Видео: КАК ЛЕСНО ПРЕМАХВАНЕ НА РЪЖДА ОТ МЕТАЛ 2024, Септември
Anonim

Много често ръждата се превръща в съществен проблем, който се образува с течение на времето върху метални предмети и носи много неприятности. Инхибиторите на корозия могат да повлияят неблагоприятно на човешкото здраве, така че е по-добре да се използват алтернативни методи за борба с ръждата, които са доказали своята ефективност.

Image

Ще ви трябва

  • - водороден пероксид;

  • - амоняк;

  • - хартиени кърпи;

  • - гумени ръкавици;

  • - винен оцет;

  • - трапезна сол;

  • - картофи;

  • - оцет;

  • - лимонов сок.

Инструкция за употреба

1

За да се отървете от ръжда, използвайте следните ръчни инструменти: водороден пероксид и амоняк, които могат лесно да бъдат закупени в аптека. Вземете стъклен съд и го измийте обилно под течаща вода. Подсушете с хартиени кърпи или салфетка. Поставете гумени ръкавици, изсипете сто грама амоняк в съд и изсипете петдесет грама водороден прекис на тънка струя. Разбъркайте добре получения разтвор, нанесете го върху чиста кърпа и старателно обработете мястото, където се е появила ръждата. След петнадесет минути изплакнете с топла течаща вода. Ако е необходимо, можете да повторите процедурата. Препоръчва се тази манипулация да се проведе на добре проветриво място.

2

Старо ръждясало петно ​​върху метална баня не се отстранява лесно. Не е необходимо да харчите пари за скъпи химикали, за да върнете ваната до първоначалната си белота, достатъчно е да имате под ръка обичайната трапезна сол и винен оцет. Пригответе разтвор за отстраняване на ръжда от тези компоненти. Изсипете сто милилитра винен оцет в стъклен буркан, добавете две супени лъжици трапезна сол и поставете в микровълновата. Загрейте състава до 60 ° C, избършете следите от ръжда с кърпа с получен разтвор. Оставете за двадесет минути и изплакнете останалата част от продукта с течаща вода.

3

Можете да премахнете ръждата от метални предмети, като използвате обикновени картофи, в които е включена оксалова киселина. Тя е в състояние да се справи със задачата и предизвикателството. За целта вземете картофите, измийте ги, обелете ги и нарежете малко парче. Поръсете малко фина сол върху него и старателно разтрийте засегнатата от ръжда зона.

4

Прясно изцеден лимонов сок и оцет също съдържат киселина. Смесете изброените компоненти в равни пропорции, нанесете получения продукт обилно върху ръждиво петно. След двадесет минути изплакнете обилно с вода. Този състав може да премахне ръждата не само от метала, но и от дрехите (не се препоръчва да се използва този метод за премахване на ръжда от цветни тъкани, тъй като те могат да загубят цвят поради киселина) и плочки. Просто нанесете разтвора върху проблемната зона и стойте в продължение на петнадесет минути (можете да я задържите върху метални предмети за няколко часа). След това разтрийте петна от ръжда с четка, изплакнете с течаща вода.