Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от лошата миризма в колата

Как да се отървете от лошата миризма в колата
Как да се отървете от лошата миризма в колата

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Много собственици на автомобили се притесняват от неприятните миризми, идващи от купето и багажника. Най-често това се дължи на тютюнопушенето в колата, както и при превоз на животни, храна и напитки (които могат случайно да се разлеят). Ако миризмата е вкоренена в тъканта на интериора, е възможно да я премахнете, благодарение на прости препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - прахосмукачка;

  • - аерозол и ароматизатор;

  • - оцет;

  • - активен въглен.

Инструкция за употреба

1

Първо, трябва редовно да следите чистотата на автомобила. Вакуумирайте интериора и багажника, докато сваляте защитния капак. След това намажете източника на миризмата със суха пяна. За да направите това, разпенете целия багажник (предварително отстранете всички чужди предмети) и оставете за двадесет минути, отново вакуумирайте.

2

Най-лесният начин за премахване на миризми е дезодорирането. Вземете аерозол с приятен аромат или специална миризлива фигура и окачете в колата. Въпреки това си струва да знаете, че това в никакъв случай не е най-добрият вариант, тъй като едната миризма просто ще прекъсне другата и когато се смеси, ще се окаже истинска експлозивна смес, която причинява много мигрени и главоболие.

3

Най-оптималният начин да се отървете от неприятните миризми в колата е химическото почистване. Този метод се занимава директно с причината за лошата миризма, а не с нейния ефект. В допълнение към всичко това химическото почистване ще освежи външния вид на тапицерията на автомобила.

4

На пазара на автомобилни услуги се появи нова услуга - озониране. Тази процедура се оказа най-добрата, тъй като е чудесен начин да се отървете от нежеланите „миризми“ в автомобила. Озонирането се извършва изключително след химическо чистене отвътре на машината, където кислородът се подава от специален апарат, който е най-силният окислител. При взаимодействие с молекули с неприятна миризма кислородът ги елиминира.

5

Налейте малко оцет в съдовете и го оставете цяла нощ вътре в колата, това ще помогне да се премахнат миризмите. Препоръчва се да повторите тази процедура няколко пъти, докато миризмата напълно изчезне. Активният въглен, който е естествен адсорбент, също абсорбира лошите миризми и вредните вещества. Разстелете въглищата във всички ъгли на кабината и я оставете за една нощ. Този метод е ефективен за подпухнала тютюнева миризма.

миризма в колата