Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от ненужното в апартамент

Как да се отървете от ненужното в апартамент
Как да се отървете от ненужното в апартамент

Видео: Седмичен хороскоп: Подходящ период да се отървем от ненужните неща - На кафе (18.11.2019) 2024, Юли

Видео: Седмичен хороскоп: Подходящ период да се отървем от ненужните неща - На кафе (18.11.2019) 2024, Юли
Anonim

Освобождаването от ненужни неща помага да се организира жилищното пространство, насърчава по-ясното и ясното мислене, улеснява ежедневното почистване. В резултат на претрупване къщата ви ще диша, въздухът ще стане по-чист, а атмосферата ще бъде много по-комфортна.

Image

Инструкция за употреба

1

За да определите нещата, които не са ви необходими в гардероба, ще трябва да прегледате всички дрехи. Разделете го на категории и работете с всяка от тях поотделно. Отървете се от всичко, което не сте носили няколко години и не си представяйте повече къде можете да сложите нещо. Изхвърлете всичко износено, старо и не модно. Не съхранявайте неща, които не ви подхождат или не ви седят.

2

Прегледайте всичките си документи. Изхвърлете старите инструкции и гаранционни карти, наемни разписки преди пет години, стари чекове. Оставете само онези документи, които трябва да се съхраняват за определен или неопределен период. Някои бележки могат да бъдат преобразувани в електронна форма и стари книги могат да бъдат изтеглени.

3

Ако при вида на много затрупана стая, рафтове или кутии ръцете им падат, не бързайте да вършите цялата работа наведнъж. Отделете определено време на процеса и сортирайте нещата по време на него. Повторете процедурата на следващия ден или след седмица, докато се отървете от ненужното. При този подход е важно да не събирате всички неща наведнъж, ако не можете да ги подредите.

4

Има няколко начина за почистване на стая. Например, можете да се движите в кръг от прозорец до врата или да започнете с най-търсената или претрупана зона. Можете да разделите стаята на зони и да работите във всяка от тях поотделно. Друг вариант е да изхвърляте редовно определен брой ненужни вещи, например 30 наведнъж всеки месец. Основното е да разберете колко е важно да се отървете от боклука или нещо, което просто не ви подхожда. Когато осъзнаете колко много пространство и енергия се хранят тези неща и какво би могъл да бъде вашият дом без тях, ще ви бъде по-лесно да намерите време и енергия, за да се справите и по-лесно да се освободите от ненужното.