Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от мухите в кухнята

Как да се отървете от мухите в кухнята
Как да се отървете от мухите в кухнята

Видео: 🐱 КОТИК ПОЛОСАТЫЙ 🐾 Милый сборник про животных - Песенки - Друзья лохматые, Животные, Цветочки 2024, Юли

Видео: 🐱 КОТИК ПОЛОСАТЫЙ 🐾 Милый сборник про животных - Песенки - Друзья лохматые, Животные, Цветочки 2024, Юли
Anonim

Дребните плодови мухи на дрозофила - любителите на гниещи растителни отломки, или sciaridae, хранят се с корените на стайните растения, могат да разрушат уютната атмосфера, развила се във вашата кухня. За щастие, въпреки многобройния им брой, да се отървете от неканени гости няма да ви е трудно.

Image

Инструкция за употреба

1

Намерете местообитанието и развъждането на Drosophila. Това може да бъде чанта с чай, гниещи плодове или зеленчуци, развалени картофи, отворен буркан със сладко, торби с ядки и зърнени храни. Мухите могат да се настанят и в контейнер с химически препарат, в дупка в мивката, запушена с парчета храна. Елиминирайте разсадника на насекомите, напълнете мивката с химически продукт, почистете ги с бутало и изхвърлете развалени храни.

2

Поставете капани за мухи, които летят през кухнята и избягват от трагичната съдба на своите събратя. Поставете стръвта в стъклен буркан - парче плод или няколко капки сладко. Вземете лист хартия и го сгънете във формата на фуния с малък отвор в върха. Поставете фунията с върха надолу и фиксирайте местата, където е в контакт с кутията, лентата. Drosophila ще лети в миризмата и веднъж в буркан, вече няма да може да се измъкне от него, тъй като ще им бъде много трудно да намерят малка дупка във фунията.

3

Поставете стръвта в пластмасова чаша и издърпайте прилепналия филм върху нея. Направете няколко дупки в него с дебела игла. Дупките трябва да са малки, за да се забавят мошениците, които искат да излязат в природата. От време на време изхвърлете чашата за капана, предварително залепете дупките с тиксо и поставете нова, докато не хванете всички мухи.

4

Отървете се от мухите, живеещи в саксии с цветя, като поливате земята в тях със специален инструмент или слаб разтвор на калиев перманганат. По този начин е необходимо да се обработват всички растения, налични в къщата. Ако в къщата няма малки деца, въздухът в близост до места, където се натрупват Sciarides, може да се напръска с аерозол тип Dichlorfox.

5

Поставете няколко кибрита в земята, като ги обърнете с главата надолу. Ако sciarides не изчезнат след няколко дни, заменете мачовете с нови. Напълнете саксията с декоративен камък, стъклени стърготини, мъниста или мраморни чипове. Това ще попречи на мухите да се установят в почвата и да започнат да се размножават.

Полезни съвети

За да избегнете повторното появяване на Drosophila и sciaridae, правете редовно пролетно почистване в кухнята и освободете купички за храна на домашни любимци от остатъци от храна. Слагайте своевременно нетрайни храни в хладилника. Поливайте цветята само ако земята в саксията е суха след предишното поливане.