Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от дървесни въшки в апартамент

Как да се отървете от дървесни въшки в апартамент
Как да се отървете от дървесни въшки в апартамент

Съдържание:

Видео: 5 в 1 борба срещу вредителите - Попови прасета, Белокрилка, Листни въшки, Акари и други. 2024, Юли

Видео: 5 в 1 борба срещу вредителите - Попови прасета, Белокрилка, Листни въшки, Акари и други. 2024, Юли
Anonim

Woodlifters в апартамента - резултатът от факта, че във вашия дом се появиха благоприятни условия за тях. Тези насекоми са много любители на влажни и тъмни ъгли. Съответно, те могат да се заселят навсякъде: във вентилационни отвори, мебели, зад первази, тапети, батерии и др. За да изгоните дървени въшки от собствения си дом, можете да използвате различни методи и средства.

Image

Как да се отървете от дървесни въшки в апартамент

Ако често сте започнали да забелязвате тези неприятни насекоми в дома си, тогава преди да започнете да се борите с тях, не забравяйте да разберете къде точно живеят: внимателно проучете всички цокли, пукнатини на стените, тъмни места в банята или банята, палети с вази (ако има такива) такива) и пр. Когато бъде открито заселването на дървесни въшки, първо изсушете и проветрете апартамента с вентилатор или климатик и след това продължете с тяхното унищожаване.

Доказано средство за отърване от дървесни въшки

Най-лесният начин да ви помогне да убиете парченца в апартамента си е да използвате сол. Просто трябва да го поръсите във всички ъгли и да изчакате резултата. В допълнение, борната киселина в разтвор или прах е не по-малко известна и ефективна в борбата с тези насекоми: ако имате дървесни червеи, напръскайте праха на места на тяхното натрупване или напръскайте разтвора. Борната киселина е напълно безопасна за хора и животни.

Лют червен пипер, тютюн и сода пепел

Този инструмент ефективно действа не само върху дървесни въшки в апартамента, но също така допринася за унищожаването на други малки насекоми (например, бъгове). Вземете малко количество лют червен пипер (сух), сода пепел и тютюн, разбъркайте всичко старателно и добавете малко вода. Напръскайте съединението, където са наблюдавани дървесните въшки. След 8-9 часа старателно измийте всички третирани зони с помощта на белина.

Брезова метла

Този метод за избавяне от дървесни въшки се е използвал в далечното минало. Подредете брезовите метли във всички ъгли на апартамента и го оставете за една нощ. Woodlice със сигурност ще пропълзи в тях и на сутринта можете просто да изтръскате неприятни насекоми на улицата.

Сух квас

Можете да използвате толкова прости и най-важното достъпни средства за унищожаване на дървесни въшки в апартамента, като сух квас. За това се разрежда в 0, 5 l. гореща вода от 100 гр. сух квас и обработвайте зоните на натрупване на насекоми с получената смес.