Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от комарите, без да използвате репеленти

Как да се отървете от комарите, без да използвате репеленти
Как да се отървете от комарите, без да използвате репеленти

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Септември

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Септември
Anonim

С настъпването на топлите дни възниква проблем - нахлуването на комари. Разбира се, в борбата с комарите можете да използвате рекламирани репеленти, но има начини да се справите с тези досадни кръвосмукачи, които не включват използването на химикали.

Image

За да отблъснете ефективно комарите, можете да използвате ситно нарязани цветя и листа от птичи череши и босилек. Те имат способността да плашат кръвосмучещите насекоми етерични масла от карамфил, анасон и евкалипт. Всяко едно от етеричните масла може да се прилага източник на топлина - свещ, лампа или върху открита кожа.

Миризмата на тютюнев дим, както и миризмите на камфора и валериана, комарите просто не могат да издържат. Само 100 г тлееща камфор ще спаси целия апартамент от летящи насекоми.

Ароматът на кедрово масло има способността да плаши не само досадните комари, но и мухи, както и хлебарки. Маслото от чаено дърво също може да помогне в борбата с комарите. Също така това масло помага да се отървете от сърбеж по кожата след ухапване от насекоми.

Тези, които решат да се отпуснат сред природата и не искат да бъдат ухапани от комари, ще помогнат на борови шишарки и смърч. Шишарките просто трябва да бъдат хвърлени в огъня. Миризмата ще изплаши досадните кръвосмукачи.

Те не обичат комарите и миризмата на доматените листа. Ако отглеждате храсти от домати в саксии, те ще предпазят апартамента от нападения от насекоми през цялото лято.

Едно от най-ефективните средства в борбата с комарите е ванилията. За да изплашите комарите и козунаците, ваниловият прах трябва да се разрежда във вода и да намаслява откритите участъци от тялото. Също така, ваниловата вода може да се събира в бутилка със спрей и да се пръска в апартамента.

Как да се отървете от комарите?