Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от дървеници на дивана

Как да се отървем от дървеници на дивана
Как да се отървем от дървеници на дивана

Видео: Какво всъщност представляват дървениците и как можем да ги премахнем. Archers Pest Control - London 2024, Септември

Видео: Какво всъщност представляват дървениците и как можем да ги премахнем. Archers Pest Control - London 2024, Септември
Anonim

Да живеем заедно с дървеници не може да се нарече приятно. От ухапванията им остават ужасни следи, тези насекоми са носители на опасни заболявания. Широко разпространено е мнението, че паразитите се появяват в претрупани помещения, където рядко се почистват. Но това не е така; те могат да бъдат доведени до дома ви с дрехи или обувки.

Image

Любимите места за дървеници са дивани, фотьойли, легла, тоест там, където човек прекарва много време. Паразитите се чувстват чудесно под килими и зад первази. Но по-често се заселват в дивани - от там е изключително трудно да ги оформите.

Не трябва да забравяме, че бъговете могат да живеят с месеци без източник на хранене - човешка кръв. Те просто зимуват. Механичният метод за контрол, тоест ръчното събиране на насекоми, също няма да помогне.

химикали

Химикалите се считат за ефективни при борба с бъгове: аерозоли (Perfos-P, Prima-U), прахове (Riapan, Neopin), суспензии (GET), течни продукти (Actellik, Lacterin)). Също така да се отървете от неканените гости ще помогнат "Адамант", "Империя", "Чиста къща", "Кукарача", "Пиретрум", "Лисица".

Преди да използвате такива продукти, извършете мокро почистване, сложете ръкавици и маска, изсипете лекарството в бутилката със спрей. За да се отървете от дървеници завинаги, обработете целия диван, не пропускайте нито една празнина, но е по-добре да я разглобите предварително. Също така в стаята не пренебрегвайте отворите на прозорците, вентилационните решетки, завесите и т.н.

Топлинна обработка

През зимата диванът се изнася на улицата. Ако температурата извън прозореца е под -18 ° C, бъговете умират през деня. Ако се осигури топлинна обработка с температури над + 50 ° C, насекомите и техните яйца умират моментално. Също така, мека мебел може да се намаже с вряла вода, но ще отнеме много време, докато изчака, докато изсъхне.

Ще помогнат ли народните средства?

Те могат да се използват, ако огнищата на поражения от паразити са малки. В този случай ще помогнат терпентин, нафталин, керосин, оцет и трансформаторно масло. Също така на дивана можете да разпространявате пелин. Но ако инфекцията е силна, тогава народните средства няма да помогнат. По-добре е да използвате химикали, термична обработка или да се консултирате със специалист.