Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от драскотини по неръждаема стомана

Как да се отървете от драскотини по неръждаема стомана
Как да се отървете от драскотини по неръждаема стомана

Видео: Как да премахнете малки драскотини от колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да премахнете малки драскотини от колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Качествените съдове за готвене са от неръждаема стомана. Днес много домакини могат да видят такива предмети в кухнята. Положителните качества на такива ястия са атрактивен външен вид, дълъг експлоатационен живот. Ако има драскотини по неща, изработени от неръждаема стомана, вижте няколко съвета, за да ги поправите.

Image

Ще ви трябва

  • - мека гъба;

  • - паста за зъби или лак.

Инструкция за употреба

1

Когато миете съдове от неръждаема стомана, не използвайте метални гъби, разяждащи почистващи препарати и основи или пясъчни почистващи препарати. Това ще доведе до надраскване на новата и блестяща повърхност на тенджерите и тиганите.

2

Преди първа употреба такива съдове трябва да се измият с гореща вода и да се изсушат добре. Не използвайте съдомиялна машина за почистване на предмети от неръждаема стомана. Ако има драскотини по нещата, тогава сменете почистващия препарат с по-мек. Когато почиствате съдове, не използвайте продукти, които съдържат амоняк и хлор.

3

По-добре е да измиете ножовете веднага след употреба, тъй като след изсъхване те ще бъдат трудно измити. По-добре е да почиствате предмети с помощта на специални продукти, които са предназначени да се грижат за точно такива неща. Ако ги използвате постоянно, приборите от неръждаема стомана винаги ще изглеждат като нови.

4

Почистете предмети, така че да се забележат драскотини. Измийте чиниите с почистващ препарат и ги подсушете с мека кърпа, но не търкайте. Огледайте го от всички страни при добро осветление.

5

За да премахнете драскотини от предмети, е необходимо внимателно да полирате защитното покритие, като използвате мека кърпа и малко количество бяла паста за зъби или лак. Не вдигайте парцала, който сте използвали за почистване на съдовете, тъй като някои остатъчни замърсявания могат да се забият във влакната, което води до нови драскотини.

6

Нанесете малко количество паста за зъби или полирайте върху памучен тампон. Ако вземете много вещество, тогава полирането на предмети ще бъде по-трудно. Разтрийте драскотина, без да прилагате допълнителна сила, докато изчезне. Преместете се от центъра на чинията до нейния ръб. Драскотините работят най-добре, когато се полират по дължината им. След това почистете предметите с чиста кърпа, за да премахнете останалия лак, оставете да изсъхне. След това отново приложете продукта, за да попълните малки неравности.

Как да се грижим за съдове за готвене от неръждаема стомана