Logo decormyyhome.com

Как да спасим къща от прах

Как да спасим къща от прах
Как да спасим къща от прах

Съдържание:

Видео: Константин & Софи Маринова - Проблем (Official Video) 2024, Юли

Видео: Константин & Софи Маринова - Проблем (Official Video) 2024, Юли
Anonim

Невъзможно е да се отървете от праха веднъж завинаги, защото частиците му се появяват отвсякъде. Дори ако почистите апартамента, затворите плътно вратите и прозорците и отидете на почивка за две седмици, след като се върнете, ще откриете, че прахът е започнал да се натрупва по повърхностите. Независимо от това, намаляването на броя му е съвсем реално.

Image

Как да почистите

Правете редовно мокро почистване. Не забравяйте обаче, че трябва да се справите с него само след като почиствате килимите и почиствате пода от прах и мръсотия. Най-неефективният вариант е първо да избършете повърхността с мокър парцал, а след това да използвате прахосмукачка. В много отношения изборът на такава последователност от действия намалява ефекта от усилията до нищо.

Струва си да запомните още едно важно правило: не е необходимо да правите мокро почистване веднага след използването на прахосмукачката. Най-добрият вариант е първо да изчакате, докато прахът се утаи по повърхностите, и едва след това да го отстраните с влажна гъба или парцал. За да ускорите процеса на почистване, можете да вакуумирате всички помещения в къщата една след друга и след това да започнете да бършете мебелите, връщайки се в стаята, от която сте започнали.

Обърнете специално внимание на почистването на мека мебел. Дивани, фотьойли, тахти и други продукти трябва редовно да се вакуумират, защото върху тях се натрупва прах, който по-късно се придвижва към пода и други повърхности. Добър вариант е от време на време да избивате мръсотията от мека мебел. За целта го покрийте с мокър лист и внимателно го избийте със специален предмет. След това чаршафът, върху който се натрупва цялата мръсотия по време на почистването на мебелите, трябва внимателно да се сгъва и измива.