Logo decormyyhome.com

Как да използвате гумена боя

Как да използвате гумена боя
Как да използвате гумена боя

Видео: Белеща се (гумена) боя за джанти и др. от CustomDip 2024, Септември

Видео: Белеща се (гумена) боя за джанти и др. от CustomDip 2024, Септември
Anonim

Всяка година в строителството се използват все повече и по-модерни материали, един от които може да се счита за гумена боя. Когато се прилага, образува тънък филм, устойчив на влага и външни неблагоприятни условия, може да се използва както на открито, така и на закрито.

Image

Ще ви трябва

- гумена боя; - шпакловъчна смес; - универсална почва; - обезмаслител; - цвят; - валяк; - четка; - пистолет за пръскане; - шпатула; - шкурка; - инструмент за шлайфане.

Инструкция за употреба

1

Преди да купите гумена боя, внимателно прочетете нейния обхват. Гумената боя се използва за покриване на почти всяка повърхност - бетон, мазилка, тухла, гипсокартон, дърво, ПДЧ, ПДЧ, плочки и дори асфалт, поцинкована стомана и азбестов цимент. Той обаче не трябва да се използва за боядисване на мебели, подове, дограма и врати.

2

Подгответе повърхността за боядисване. Почистете добре, ако е необходимо, отстранете замърсяванията, креда, петна от масло и мазнини, остатъците от стара боя. Ако повърхността е много мазна, обработете я с обезмаслител. Боята най-добре ще падне върху замазката и полираната повърхност, но не забравяйте да я почистите старателно от прах, образуван по време на процеса на шлайфане.

3

Ако искате да боядисате с гумена боя повърхност, предварително покрита с маслена или алкидна боя, разпечете я до матово покритие. Изплакнете с разтвор на сода или натриев фосфат, изплакнете с вода, покрийте с универсален грунд и изсушете.

4

Отворете кутията с боята и я разбъркайте старателно. По принцип не е препоръчително да се разрежда каучуковата боя, но ако тя е много гъста, може да се направи по-течна с вода. Ако е необходимо, добавете цвят, като в този случай боята трябва да се смеси със специален инструмент или накрайник на свредлото, в противен случай няма да е възможно да се получи равномерен цвят.

5

Нанесете първия слой боя върху суха повърхност с валяк, четка или спрей (околната температура не трябва да е по-ниска от + 5 ° C). Изчакайте, докато слоят напълно изсъхне (от 30 минути до 3 часа, в зависимост от влажността и температурата на въздуха) и нанесете втори слой. Като цяло са необходими 2-3 слоя, за да се създаде гладка, трайна повърхност.

6

Разбърквайте боята от време на време, тъй като може да се изплакне. Изплакнете инструментите веднага след довършителни работи, като предотвратите изсушаване. Поради факта, че боята има много свойства на каучук, на нея може да се придаде всякаква форма и не се напуква дори когато се огъва, разтяга или излага на замръзване.

гумени бои отзиви