Logo decormyyhome.com

Как да използвате мандаринови пилинг

Как да използвате мандаринови пилинг
Как да използвате мандаринови пилинг

Съдържание:

Видео: How to get rid of cellulite fast with Vaseline and Coffee / get rid of cellulite thighs in 5 days 2024, Септември

Видео: How to get rid of cellulite fast with Vaseline and Coffee / get rid of cellulite thighs in 5 days 2024, Септември
Anonim

Така е дошъл сезонът на мандарините! Този новогодишен плод сам по себе си е склад за полезност и красота. Но не по-малко интересно, можете да използвате мандаринови кори.

Image

Мандаринови пилинг за здраве

Ако сте прекарали настинка и бронхит, вземете три супени лъжици мандаринови кори, изсипете две чаши много гореща вода, оставете да се вари за няколко часа и след това прецедете. Добавете малко мед и пийте тази инфузия през целия ден.

Повишената кръвна захар ще помогне за нормализиране на отварата от мандариновата кора. Вземете един литър вода, сварете обелката на три мандарина в нея и приемайте по 30 мл няколко пъти на ден.

Алкохолната инфузия на мандариновите кори подобрява имунитета, както и подобрява апетита и храносмилането. Изсипете корите на една мандарина с чаша водка и настоявайте на тъмно място в продължение на седмица. Приемайте по 20 капки 3 пъти дневно преди хранене.

Мандаринови пилинг за красота

Най-често срещаната рецепта е тоник от мандаринови кори. Изсипете корите на една мандарина с чаша студена питейна или минерална вода, оставете я да вари за един ден и избършете лицето си с този тоник няколко пъти на ден. Тя ви позволява да се отървете от черните петна и помага за стягане на увисналата кожа.

Скраб с пилинг от мандарини ще подобри настроението ви, ще придаде на кожата ви приятен аромат и добър външен вид. Смелете изсушената кора в блендер до прах и я съхранявайте в стъклен буркан. Налейте нужното количество вода до състоянието на кашата и я използвайте като обикновен скраб.

Изсушените мандаринови кори могат просто да измият тялото, след като ги накиснете в гореща вода.

Мандариновата кора е много полезна за ноктите. Просто избършете ноктите си с него всеки път, когато ядете мандарин - той избелва и укрепва добре ноктите. И освен това, той помага в борбата с някои видове гъбички по ноктите.

Готвене на мандаринови кори

От корите на мандарина се получават отлични захаросани плодове и сладко. Той може просто да се добави към чай за аромат.

Изсушените и натрошени мандаринови кори могат да се добавят към месото по време на пържене, те придават необичаен и оригинален вкус.

Мандариновите кори могат да се добавят към сладкиши, да се украсяват торти с тях или да се вари течност от тях.

Мандаринови кори за декорация

От корите на мандарината могат да бъдат изрязани различни форми, да се съберат в мъниста, гирлянди, висулки и да украсят къщата за празника.

Истинските мандаринови рози или други цветя са създадени от спретнато нарязани кръгли кори.

Изсушените кори могат да бъдат лакирани, боядисани, създадени от тях обемни картини или различни занаяти.