Logo decormyyhome.com

Как да използвате омекотител за тъкани

Как да използвате омекотител за тъкани
Как да използвате омекотител за тъкани

Видео: Medix Alvina - омекотители за тъкани 2024, Юли

Видео: Medix Alvina - омекотители за тъкани 2024, Юли
Anonim

Съвсем наскоро домакините се справяха отлично без омекотител за тъкани, а сега тя стана просто незаменима. Всъщност дори и най-добрият прах може да направи вашето пране перфектно чисто, но не успява да му придаде мекота и нежен аромат.

Image

Инструкция за употреба

1

Омекотителите за тъкани съдържат десетки компоненти, така че те изпълняват едновременно няколко функции. Те играят ролята на антистатици, предотвратявайки образуването на електростатичен заряд върху синтетичните неща. Нещата, измити с помощта на климатик, са много по-лесни за гладене, което е особено важно за спалното бельо. В допълнение, балсамът има антибактериален ефект, повишава износоустойчивостта на нещата и им помага да запазят първоначалната си форма за дълго време. След прилагане на балсам влакната на тъканта се изглаждат, материалът става по-нежен, мек, придобива приятна миризма. Добрите балсами предотвратяват появата на „макари“ върху трикотажната материя и удължават живота на вълнените неща.

2

Добрият омекотител за тъкани трябва да изпълнява всички свои функции и да е абсолютно безопасен за човешкото здраве и околната среда. За да проверите това, внимателно прочетете информацията на етикета за компонентите, които съставляват климатика. Например вещества като бензилацетат, етанол, лимонен, бензилов алкохол, пентан, линалоол и хлороформ се считат за опасни, тъй като може да причини алергии и респираторни заболявания. Също така често повърхностноактивните вещества, които са в основата на продукта, се състоят от минерални масла, получени при преработката на масло. Ето защо, опитайте се да изберете балсам с повърхностно-активно вещество на базата на растителни масла.

3

Синтетичните аромати, отговорни за приятния аромат на балсама, често причиняват алергии, особено при деца и хора с чувствителна кожа. По-добре е да закупите продукт без аромат и ако искате вашите неща да са ароматни, обърнете внимание на аромата за спално бельо под формата на саше. За измиване на детски неща е по-добре да използвате специален балсам. Не съдържа аромати, хипоалергенен е и напълно безопасен за бебето.

4

Преди да използвате омекотителя за тъкани, трябва внимателно да прочетете препоръките за пране. Обикновено са посочени на етикетите на продуктите. Можете да използвате климатика, ако нещата на етикета казват, че миенето е разрешено, и няма специални инструкции за използване на климатика. Това правило важи за всички видове тъкани, включително пух, вълна, коприна и синтетика.

5

Омекотителят за тъкани може да се използва както с машинно, така и с ръчно пране. В първия случай всичко е просто - изсипете необходимото количество балсам в специално отделение на пералнята и то ще бъде използвано в процеса на последното изплакване на прането.

6

За миене на ръцете балсамът се излива в леген с вода за изплакване и се смесва с вода. След това бельото се държи в разтвора за 10-15 минути, след което се изважда и леко се прецежда. Не се изисква допълнително изплакване.

7

Много е важно точно да спазвате дозировката. Когато използвате омекотител за тъкани, повърхностно-активните вещества допринасят за създаването на тънък защитен филм върху повърхността на тъканта, който предпазва нещата от външни влияния, като им придава мекота. Ако надвишите посочената дозировка, прането ще стане хлъзгаво на пипане след измиване, а излишните средства ще има върху тъканта и частите на пералнята. И, напротив, недостатъчно количество няма да е достатъчно за образуването на филм, в резултат на това климатикът няма да работи.