Logo decormyyhome.com

Как да използваме бананова кора в ежедневието

Как да използваме бананова кора в ежедневието
Как да използваме бананова кора в ежедневието

Видео: FACE FIRMING SKIN TIGHTENING FACIAL BOTOKS AND LOOK 16 BUT YOU ARE 60 WITH BANANA, EGG AND COLGATE 2024, Юли

Видео: FACE FIRMING SKIN TIGHTENING FACIAL BOTOKS AND LOOK 16 BUT YOU ARE 60 WITH BANANA, EGG AND COLGATE 2024, Юли
Anonim

Мнозина дори не подозират каква икономическа стойност има тази позната вещ. Изхвърляме банановата кора, без да знаем, че тя е почти незаменима в ежедневието, в градината и за лечебни цели.

Image
  1. Полиране на обувки. Използването на бананова кора като лак за обувки е възможно поради високото й съдържание на естествени масла и восък. Просто разтрийте кожените обувки с вътрешността на банановата кора и избършете със суха кърпа.
  2. Полиране на сребърни изделия. Смелете банановата кора в блендер и добавете вода, докато пастата за зъби се сгъсти. Полско сребро с тази смес с мека кърпа. Черното покритие ще изчезне. Изплакнете и полирайте с мека кърпа до блясък.
  3. Възстановете CD или DVD диск. Разтрийте лъскавата страна на диска с банана. И след 2 минути - кора от банан. Накиснете кърпа в чистачка за стъкло и изтрийте всички останали банани.
  4. Избелване на зъби. След като измиете зъбите, ги избършете с вътрешността на банановата кора в продължение на 2 минути. Той е богат на калций, магнезий, фосфор и калий. Мийте зъбите си отново. Повторете процедурата всеки ден в продължение на поне 10 дни.
  5. Лечебни изгаряния и драскотини. Ензимите от бананови масла кори облекчават болката от слънчево изгаряне, драскотини и ожулвания. И също така ускоряват тяхното изцеление. Също така, бананова кора може да се използва за ухапване от насекоми.
  6. Отстраняване на трески Поставете парченце бананова кора от вътрешната страна с бялата страна, където не можете да премахнете цепенето и го залепете с помощта на лента. След 24 часа естествените ензими ще разпръснат цепка към повърхността и ще заздравят раната.
  7. Хранене за кожата. Много хранителни вещества, естествени масла и ензими ще помогнат на кожата ви да поддържа цъфтящ вид, ако избършете лицето, шията и ръцете си с вътрешността на бананова кора веднъж на ден. Особено препоръчваме да правите това през зимата.
  8. Премахване на брадавици През нощта нанесете бананова кора на брадавицата и я залепете с помощта на лента. Премахването на различни брадавици се изисква от седмица до месец.
  9. Торове. Използването на бананова кора като тор е много ефективно. Огромно количество хранителни вещества и микроелементи ще помогнат за насищане на почвата, лесно вкореняване и бърз растеж на растенията. Нарежете банановата кора на парчета, разпределете около растението (например розов храст) и поръсете малко земя. Разлагайки се постепенно, корите ще отделят хранителни вещества в земята.
  10. Прекрасно лекарство срещу листни въшки. Нарежете корите на малки парченца и поръсете с пръст на малко разстояние от растението. Това ще изплаши листните въшки.