Logo decormyyhome.com

Как да съхраняваме запасите от захар

Как да съхраняваме запасите от захар
Как да съхраняваме запасите от захар

Съдържание:

Видео: "Захар Прилепин. Уроки русского". Урок №35. Деревянные отношения Украины и Европы 2024, Юли

Видео: "Захар Прилепин. Уроки русского". Урок №35. Деревянные отношения Украины и Европы 2024, Юли
Anonim

Захарта не принадлежи към бързоразвалящите се продукти - при условия на съхранение, тя не губи качествата си в продължение на 4-8 години и дори след изтичане на този период остава годна за консумация. Можете да запазите запасите от захар у дома, най-важното е да създадете подходящи условия за това, след което в продължение на няколко месеца или дори години не е нужно да се притеснявате преди началото на сезона на домашно прибиране на реколтата.

Image

Може ли захарта да се съхранява в торби?

Големи запаси от гранулирана захар могат да се съхраняват в промишлени контейнери - в същите торбички, в които сте я закупили. В този случай обаче може да е трудно да транспортирате доставките дори в рамките на апартамента - ако е необходимо, жена или дете ще може да премести торба с тегло 50 кг. Освен това дори неотворените торбички не са най-надеждната защита срещу замърсяване и влага и след като се отворят такива контейнери, прах, влага и вредители лесно попадат в захар.

При продължително съхранение захарта в торбички също може да придобие характерна миризма, която мнозина не харесват. Изключение правят найлоновите торбички с малък обем (по 5-10 килограма всяка) - почти не пропускат влага и миризми.

Ако имате няколко торбички, можете да отворите една от тях и да изсипете захар от нея в по-удобни контейнери, а останалите да поставите на хладно и сухо място - в отопляем гараж, килер, на балкона. Най-добре е да ги съхранявате не директно на пода на стаята, а на малка кота - за това можете да използвате дървен палет или дъски. Под торбите, оставени на пода, е по-добре да поставите брезент или няколко слоя хартия (подходящи са стари вестници, парчета тапети, опаковъчна хартия).