Logo decormyyhome.com

Как да готвим в термоустойчиви керамични съдове

Как да готвим в термоустойчиви керамични съдове
Как да готвим в термоустойчиви керамични съдове

Съдържание:

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли
Anonim

Керамичните прибори за готвене са популярни. За разлика от други материали, керамиката не отделя токсични химични съединения при нагряване и запазва полезните свойства на продуктите.

Image

готвене

Топлоустойчивата керамика се използва широко за готвене във фурната и конвекционните и микровълновите фурни. Печене, задушаване, продължително мърдане - всичко това се реализира перфектно в керамични контейнери. Те могат да приготвят месо, риба, супи, пържени картофи, пайове, торти, зеленчуци и много други. Температурният диапазон за готвене варира от -20 до 220 ° C. Съответно керамиката е подходяща и за охлаждане или замразяване на съдове.

Керамиката има отлична терморегулация. Готвеното ястие ще остане топло в продължение на 2-3 часа, а охладеното няма да загрее в топла стая.

Най-често керамичните чинии се използват за задушаване или пресушаване на ястия във фурната. Бавното загряване на стените осигурява нежно готвене, запазва витамините и хранителните вещества на продуктите.

Когато готвите печено, супа или зеленчукова яхния, всички продукти се слагат едновременно, слагат се сол и подправки, ако е необходимо, се добавя вода. Ястията се изпращат в студена фурна, където се извършва бавно загряване и продължително готвене. Обикновено един час е достатъчен за задушаване на зеленчукова яхния. Оризът е готов, когато цялата вода се е изпарила.

Когато готвите месо или риба, съставките също се поставят в студена форма, тенджера или тиган. Поръсена с подправки, покрита с капак и изпратена в студена фурна. След продължително задушаване, когато месото или рибата заври добре, капакът може да се свали. В същото време ястието трябва да се държи във фурната за още 15-20 минути, за да се получи красива изпечена коричка. Месото ще бъде по-сочно, ако преди готвене напълнете съдовете със студена вода и задръжте около час. Керамиката абсорбира влагата и постепенно ще я раздава по време на нагряване.

В керамични форми се получават отлични бисквити. Благодарение на бавното загряване и бавното охлаждане на формата, печенето е великолепно, не пада. За да приготвите бисквита в такова ястие, трябва, както е описано в рецептата.