Logo decormyyhome.com

Как да подготвим кожено палто за летните ваканции

Как да подготвим кожено палто за летните ваканции
Как да подготвим кожено палто за летните ваканции

Видео: The Diamond Arm (comedy, dir. Leonid Gaidai, 1968) 2024, Юли

Видео: The Diamond Arm (comedy, dir. Leonid Gaidai, 1968) 2024, Юли
Anonim

Зимата намалява, всеки ден става все по-топло и по-топло. Зимните палта, които ни стоплиха толкова добре в мразовити дни, постепенно заемат места на закачалки. В замяна идват якета, пухени якета или дори windbreakers. И скоро кожените палта ще се преместят на още по-усамотени места в апартамента, за да изчакат следващата зима. Въпреки това, преди да увиете кожената козина в целофан и да я плъзнете в далечния ъгъл на шкафа, тя трябва да бъде подготвена, а именно: да се постави в ред и да се предпази козината от изпичане.

Image

Инструкция за употреба

1

Бялата козина е добре обелена с картофено брашно. За да блести, козината може да се избърше с кърпа, напоена с разтвор с малко съдържание на оцет.

Грис също помага за почистване на бяла козина. Втрийте го в кожено палто, след което го избийте. Петната могат да се избършат с кърпа, напоена с бензин, след това козината трябва да се разтрие с картофено нишесте, да се остави за кратко и да се разклати добре.

2

Ако естествената козина е пожълтяла от време на време, няма значение. Можете да го избелите с водороден прекис, като добавите към него няколко капки амоняк.

3

Шапките с козина са перфектно почистени с бензин. Навлажнете кърпа в бензин и внимателно разтрийте козината върху купчината. Навлажнете падналата козина първо с гъба, след това я срешете със специална четка за дрехи.

4

Осоленото място трябва да се поръси с талк на прах и леко да го разтриете. След 10 минути отърсете праха от талк и избършете мястото, на което е било оцветено, с влажна кърпа, следвайки посоката на косата.

5

За да премахнете ефективно всякакви други петна като това: навлажнете малки дървени стърготини в бензин и ги изсипете върху проблемните места на козината, разтрийте. След като продуктът се разклати, нанесете го с четка върху купчината - и коженото ви палто изглежда като ново.

6

Ако козината е на много години, тогава мезрата изсъхва. За да й върнете мекотата и еластичността, отворете уплътнението от козината и навлажнете месдра със следния разтвор: 50 г трапезна сол, 1 супена лъжица. оцетна есенция на 1 литър вода. След мездра трябва да го разтегнете и да го оставите за няколко часа. Навлажнете и разтрийте отново, докато резултатът е задоволителен.

7

За да доведете козината до пълен блясък, навлажнете козината с глицерин или оцет и докато изсъхне, избършете с памучен тампон или кърпа, напоена с алкохол. Дългокосата козина трябва да се сресва точно там. Цигейку и астрахан е по-добре да се сресват, след като алкохолът изсъхне.