Logo decormyyhome.com

Как да гладиш кадифе

Как да гладиш кадифе
Как да гладиш кадифе

Видео: Моделируем БРЮКИ которые вас стройнят Новый крой | Схема, выкройка и экономная раскладка на ткани 2024, Юли

Видео: Моделируем БРЮКИ которые вас стройнят Новый крой | Схема, выкройка и экономная раскладка на ткани 2024, Юли
Anonim

Гладенето е деликатна и досадна задача, която изисква умения и определени знания. Всяка тъкан изисква специално внимание и собствен подход. В противен случай съществува голям риск от разваляне на продукта, дотолкова, че няма да има възможност да го поправите.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако не се спазват правилата за гладене, нещата от кадифе лесно губят привлекателния си вид. На първо място, трябва да изберете "правилното" ютия, ютия, дъска за гладене. В идеалния случай ютията трябва да е на пара и да има термостат, което елиминира необходимостта от почистване на таблото. Температурният регулатор винаги показва кои тъкани и при какви температурни условия трябва да гладите. Ютия с тефлоново покритие няма да остави лъскави петна върху продукта.

2

След като измиете кадифето, не го оставяйте да изсъхне напълно, трябва да го гладите в леко мокро състояние от грешната страна. Пръскането на вода върху суха кърпа не се препоръчва, тъй като могат да се образуват петна.

3

Поставете многослоен мек субстрат върху дъска за гладене, например, одеяло от камила, каре. Памучното кадифе се глади с пара, а кадифето с еластанови влакна изисква по-ниска температура за гладене. Не натискайте силно ютията.

4

Ако все пак продуктът се нуждае от гладене от предната страна, за да избегнете смачкване на купчината и образуване на лъскави петна, не забравяйте да използвате ютия. Размерът му обикновено е 30 х 45 см. Той трябва да е само леко влажен, не мокър, в противен случай тъканта може да седне.

5

Чудесен начин за гладене на кадифе е да желязо на тегло. За да направите това, нагрятото желязо се укрепва нагоре с подметката и лекото движение, секция по секция, извършено с кърпа върху ютията. Под влияние на топла пара, която се е образувала при взаимодействието на топла желязо и мокро кадифе, гънките се изправят и купчината се издига. С този метод на гладене продуктът се освежава и повредите на тъканта с горещо ютия са напълно елиминирани.

6

Изделия от велпас могат да се гладят с помощта на обикновена възглавница от пера. Покрийте го с чиста, бяла ленена кърпа и след това поставете продукта или кърпата с главата надолу и покрийте с ютия. Гладете леко, като докосвате тъканта. Като се има предвид, че перата задържат топлина за дълго време, с този метод има дълга гореща обработка на продукта, което спомага за освежаване на тъканта.