Logo decormyyhome.com

Как да почистите вази за цветя?

Как да почистите вази за цветя?
Как да почистите вази за цветя?

Видео: Кичка Бодурова - Ваза с цветя (1985) 2024, Юли

Видео: Кичка Бодурова - Ваза с цветя (1985) 2024, Юли
Anonim

Искрящите вази с цветя украсяват интериора, радват ви и ви ободряват. Но често се случва вазите да се замърсят и да не изглеждат естетически приятни. Как да почистите вази за цветя?

Image
  • Обикновено вазите за цветя се мият с конвенционални препарати за миене на съдове и топла вода. За да избегнете изтриването на шарки от нестабилна боя върху стъкло, не се препоръчва използването на абразивни продукти. Течните детергенти, сапунът, гелът за миене на съдове или меките пастообразни продукти са най-подходящи за тази цел.

  • Твърдият варовик, който понякога се образува по стените и дъното на вазата, може да се почисти с помощта на сода за хляб или кафе от под изпитото кафе.

  • Тесни вратни вази се почистват перфектно с картофения бульон в униформите им с добавка на сол и оцет.

  • За да премахнете упоритата мръсотия в съдовете с тесни гърди, можете да нарязвате фино яйчени черупки или фино нарязване на вестник, напълнете ваза и изсипете топла вода с препарат. За да почистите, трябва да разклатите съда, затваряйки отвора. След това изплакнете съдържанието от вазата. Стените ще станат чисти.

  • За да премахнете зеленикавите отлагания от стените на вазата, трябва да напълните вазата с вода и да поставите медна монета или друг предмет, изработен от мед на дъното. След това оставете да престои час-два, след което отстранете покритието с вода и кърпа.

  • Кристалните вази се изплакват със синя вода и се избърсват със суха фланела, памучна кърпа, салфетка или парче вълнен плат.

  • За да премахнете замърсители върху ваза, особено ако те имат триизмерни форми (например порцеланови елементи от "лепенка" или дръжки) е удобно да използвате зъбен прах и стара четка за зъби.